Bananų duona

Bananų duona

Dalinuosi dar vienu bananinės duonos receptu. Mano pirmoji bananinė duona buvo su migdolų miltais, receptą rasite čia. Šį kartą ją kepiau su kvietiniais miltais. Iš pradžių paragavusi maniau, jog receptas nesigavo taip, kaip norėjau, tačiau kitą dieną duona buvo tiesiog fantastiško skonio, gerokai skanesnė ir drėgnesnei nei ką tik iškepusi.

Bananinę duoną – pyragą apliejau šviežiu skystu medumi, ir mėgavausi minkštu gabalėliu su kava. Po gabalėlio sekė antras, trečias.. Net nepajaučiau, kai pusės pyrago nebeliko 🙂

Ingredientai

  • 1/3 puodelio kokosų aliejaus;
  • 1/2 puodelio medaus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 dideli bananai;
  • 1/4 puodelio augalinio pieno;
  • 1 a. š. sodos kepimui;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 1/3 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • 1 v. š. chia sėklų;
  • 1/2 puodelio graikinių riešutų;
  • 2 puodeliai kvietinių miltų.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 170 °C. Pailgą kepimo formą duonai patepame kokosų aliejumi.
  2. Dubenyje sumaišome medų ir ištirpintą kokosų sviestą. Įpilame išplaktus kiaušinius, pamažu įmaišome 2 trintus bananus ir augalinį pieną.
  3. Maišant beriame sodą, cinamoną, vanilę, chia sėklas. Beriame miltus ir maišome kol gausime vientisą masę. Suberiame smulkintus graikinių riešutų gabalėlius,išmaišome, ir tešlą supilame į kepimo formą. Ant viršaus dedame pusiau perpjautą bananą, apibarstome cinamonu ir dedame į orkaitę kepti 55 minutėms.
  4. Iškepusią duoną paliekame kepimo formoje pravėsti 10 minučių. Išimame iš kepimo formos, dedame ant grotelių ir paliekame vėsti dar 15 minučių. Duoną supjaustome, apliejame šviežiu medumi ir patiekiame.

Ši bananinė duona yra drėgna, tad kambario temperatūroje išbus apie 2-3 dienas. Jeigu taip greitai nesuvalgysite, galite laikyti šaldytuve iki 5 dienų.

Bananinė duona

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*