Minkšti batonėliai su burokėliais

Batonėliai be cukraus, kupini omega-3 riebalų rūgščių, geležies ir vitamino C. Su sėklomis, riešutais ir bananais. Niekad nebūčiau pagalvojusi kad galima kažką tikrai skanaus pagaminti iš paprasto virto burokėlio, juolab skanų desertą! Batonėliai turi šiek tiek saldumo, bet nebus labai saldūs. Mums buvo pats tas, na o jeigu ir jūs ieškote sveikesnių skanėstų alternatyvų, būtinai išmėginkite šį receptą.

Ingredientai

Pagrindui reikės:

  • 1 didelio virto burokėlio;
  • 3 bananų;
  • 175g avižų;
  • 3 valg. šaukšt. medaus arba klevų sirupo;
  • 100g riešutų (naudojau anakardžius ir lazdyno);

Viršutiniam sluoksniui:

  • 70g mėlynių (šviežių arba šaldytų);
  • 45g avižų;
  • 50g riešutų, stambiai smulkintų (naudojau anakardžius ir lazdyno);
  • 50g sėklų (naudojau saulėgrąžų ir moliūgo sėklas);
  • 1 valg. šaukšt. medaus arba klevų sirupo;
  • 50 ml augalinio pieno (naudojau migdolų).

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.
  2. Paruošiame pagrindą. Blenderio pagalba sumalame burokėlį ir bananus iki vientisos masės. Suberiame avižas, medų/sirupą ir riešutus, dar šiek tiek pamalame, tačiau riešutų ir avižų nesumalame pilnai.
  3. Kepimo formą (maždaug 20 cm x 20 cm) patiesiame kepimo popieriumi, supilame pagrindo mišinį ir išlyginame paviršių. Kepame 8 minutes, tada išimame iš orkaitės.
  4. Dubenyje sumaišome visus ingredientus viršutiniam sluoksniui ir sudedame viską ant iškepusio pagrindo. Išlyginame paviršių ir dedame kepti 15 minučių arba šiek tiek ilgiau, kol paviršius lengvai paruduos.
  5. Iškepus paliekame atvėsti, supjaustome ir mėgaujamės!

Šiuos batonėlius laikome šaldytuve sandariose dėžutėse iki keleto dienų. Man jie labai primena sluoksniuotą pyragą, gal dėl savo minkštumo. Būtinai išmėginkit ir komentaruose parašykit ar patiko. Gal improvizavote, ir batonėliai gavosi visiškai kitokie? 🙂

Dėl naudotų ingredientų stenkitės kuo greičiau juos suvalgyti, nes pastovėję bus nebe tokie skanūs.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *