Moliūginė duona

Sunkiai rasime patiekalą, kurio būtų neįmanoma pagaminti su moliūgais. Tiek gėrimai, tiek troškiniai arba sriubos, tiek saldumynai sėkmingai gaminami su šia daržove. Ar bandėt kepti duoną? Aš išbandžiau, siūlau ir Jums 🙂

Ingredientai

  • 1 1/4 puodelio trintų moliūgų;
  • 2/3 puodelio rudojo cukraus;
  • 2 v. š. kokosų aliejaus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 a. š. malto cinamono;
  • 1/2 a. š. muškato;
  • 1/4 a. š. maltų gvazdikų;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1/8 a. š. malto imbiero;
  • 1 1/2 puodelio speltos miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. sodos kepimui;
  • 2/3 puodelio razinų.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitinam iki 180 °C.
  2. Kokosų aliejų ištirpdome, kiaušinius išplakame atskirai. Visus ingredientus sumaišome dubenyje.
  3. Duonos tešlą supilame į nedidelę kepimo formą duonai, prieš tai ją lengvai patepę kokokų aliejumi.
  4. Kepame 50-60 minučių. Išimame iš orkaitės kai įsmeigus medinį pagaliuką jį ištraukiame neaplipusį tešla. Iškepusią duoną išimame iš kepimo formos ir leidžiame atvėsti.

Duoną laikome įvynioję į kepimo popierių, tam kad nesudžiūtų.

Skaniausia valgyti šviežią.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*