Šventėms artėjant, kepam ne tik imbierinius, bet ir migdolinius sausainius. Šie storuliukai ne tik papuoš šventinį stalą, atitiks tematiką, bus sveiki, bet ir labai sotūs.
Ingredientai
- 1 puodelis maltų lazdyno riešutų;
- 1 puodelis maltų migdolų;
- 2 v. š. avižų;
- 1/2 banano;
- 1 v. š. klevų sirupo;
- 2 v. š. kokosų aliejaus;
- 1 v. š. migdolų sviesto;
- 1 a. š. cinamono;
- Migdolų papuošimui;
- Šiek tiek druskos.
Gaminimo eiga
- Sumaišome skystus ingredientus, sudedame trintą bananą, suberiame prieskonius ir gerai išmaišome. Suberiame sausus ingredientus ir išmaišome. Turime gauti kietą, bet lengvai pasiduodančią formavimui tešlą.
- Orkaitę įkaitiname iki 200 °C, skardą padengiame kepimo popieriumi. Imame po nedidelį tešlos gabalėlį, padarome rutuliuką, dedame ant skardos ir paspaudžiame – suteikiame norimą formą. Iš visos tešlos man gavosi 6 nemaži sausainiai. Galiausiai į sausainius įsmeigiame keletą migdolų papuošimui.
- Sausainius perkeliame į orkaitę kepti 15-18 minučių, kol gražiai paruduos. Išėmus iš orkaitės paliekame atvėsti.
Tuos, kurie tikisi saldžių sausainių, iškart įspėju – jie nėra saldūs 🙂 Tik šiek tiek. Gaminau sveiką variantą be cukraus ar miltų. Iš riešutų gauname nemažai riebalų, o kartu ir sotumo jausmą. Nepadauginkit, ir mėgaukitės sveiku užkandžiu!
Pamėginkit patiekti sausainius įkomponuotus į lėkštę ar dubenėlį, kupiną riešutų – bus tikrai apgalvota šventinio stalo detalė.
Skanaus!
Aušra