Riešutiniai sausainiai Kalėdoms ir ne tik

Šventėms artėjant, kepam ne tik imbierinius, bet ir migdolinius sausainius. Šie storuliukai ne tik papuoš šventinį stalą, atitiks tematiką, bus sveiki, bet ir labai sotūs.

Ingredientai

  • 1 puodelis maltų lazdyno riešutų;
  • 1 puodelis maltų migdolų;
  • 2 v. š. avižų;
  • 1/2 banano;
  • 1 v. š. klevų sirupo;
  • 2 v. š. kokosų aliejaus;
  • 1 v. š. migdolų sviesto;
  • 1 a. š. cinamono;
  • Migdolų papuošimui;
  • Šiek tiek druskos.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome skystus ingredientus, sudedame trintą bananą, suberiame prieskonius ir gerai išmaišome. Suberiame sausus ingredientus ir išmaišome. Turime gauti kietą, bet lengvai pasiduodančią formavimui tešlą.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C, skardą padengiame kepimo popieriumi. Imame po nedidelį tešlos gabalėlį, padarome rutuliuką, dedame ant skardos ir paspaudžiame – suteikiame norimą formą. Iš visos tešlos man gavosi 6 nemaži sausainiai. Galiausiai į sausainius įsmeigiame keletą migdolų papuošimui.
  3. Sausainius perkeliame į orkaitę kepti 15-18 minučių, kol gražiai paruduos. Išėmus iš orkaitės paliekame atvėsti.

Tuos, kurie tikisi saldžių sausainių, iškart įspėju – jie nėra saldūs 🙂 Tik šiek tiek.  Gaminau sveiką variantą be cukraus ar miltų. Iš riešutų gauname nemažai riebalų, o kartu ir sotumo jausmą. Nepadauginkit, ir mėgaukitės sveiku užkandžiu!

Pamėginkit patiekti sausainius įkomponuotus į lėkštę ar dubenėlį, kupiną riešutų – bus tikrai apgalvota šventinio stalo detalė.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*