Saldžiųjų bulvių braunis

Saldžiųjų bulvių braunis

Šiek tiek kitoks braunis: be cukraus, gausybės miltų ir sviesto. Šis šokoladinis čempionas yra gerokai sveikesnis, bet taip pat be galo skanus.

Pristatau saldžiųjų bulvių braunį su riešutų sviestu ir šokoladu 🙂 Reikės tik šiek tiek palaukti, kol bulvės iškeps, na o paskui tik vienas du ir pyragas yra.

Ingredientai

  • 2 saldžiosios bulvės;
  • 1/2 puodelio riešutų sviesto;
  • 2 v. š. kakavos;
  • 1 kiaušinis;
  • 4 v. š. klevų sirupo;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/2 plytelės juodojo šokolado;
  • Žiupsnis druskos;
  • 50 g. miltų.

Gaminimo eiga

  1. Saldžiąsias bulves nuplauname, šakutės pagalba padarome skylutes ir dedame į 180 °C orkaitę kepti maždaug valandai. Kepimo laikas priklauso nuo bulvės dydžio, o ar ji iškepus suprasite tiesiog įkišę smeigtuką- bulvės vidus turi būti minkštas.
  2. Į blenderį sudedame atvėsiusios saldžiosios bulvės minkštąją dalį, riešutų sviestą, įmušame kiaušinį. Suberiame kakavą, druską, cinamoną, kepimo miltelius, įpilame klevų sirupą ir malame iki vientisos masės.
  3. Jeigu tešla skysta, beriame šiek tiek miltų, kol ji sutvirtės, bet nebus kieta. Įmaišome smulkintus šokolado gabaliukus ir viską pilame į kepimo popieriumi patiestą kepimo formą. Ant viršaus dedame porą šaukštų migdolų riešutų sviesto, ir išmaišome po paviršių.
  4. Braunį dedame į orkaitę ir toje pačioje temperatūroje kepame 25 minutes. Iškepus atvėsiname, supjaustome ir mėgaujamės.

Pyragas gaunasi drėgnas, lengvai saldus ir šokoladinis. Norint intensyvesnio šokolado skonio, drąsiai dėkite visą plytelę šokolado ir daugiau kakavos miltelių.

Skanaus ir natūralaus įvairiausių riešutų sviesto rasite pas MYPROTEIN, na o panaudoję mano kodą ”SKANIAI” gausite papildomą 32% nuolaidą pirkinių krepšeliui. Kartais nuolaida išauga net bene dvigubai!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su www.myprotein.lt

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Sveiki, galbūt galite patikslinti svorį, kiek maždaug reiktų batatų (nes kartais jos būna labai dideles, kartais-mažos)? Iš anksto dekoju 🙂

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *