Šokoladinis bananų pyragas

Kai bananai skaičiuoja savo paskutiniąsias dienas, kad nereikėtų gero daikto mesti lauk, kepu bananų duoną arba pyragą. Receptas priklauso nuo nuotaikos ir ko tuo metu noriu, bet pasirinkimai dažniausiai būna du: šviesi saldesnė bananų duona arba tamsi, juodojo šokolado skonio, tačiau su ryškiu bananų akcentu ir ne tokia saldi. Pastarąją gaminsim dabar, nes norėjau kažko šokoladinio. Pasisekė, kad namuose buvo ir bananų 🙂 Bananus perlu Lidl parduotuvėje. Kadangi jų kaina labai gera, visada prisiperku daugiau nei reikia, ir niekaip nespėjam suvalgyt. Gerai, kad galima juos sunaudot į greitai paruošiamus receptus!

Ingredientai

  • 1 v. š. sėmenų;
  • 3 v. š. vandens;
  • 1 puodelis kvietinių miltų “Castello“;
  • 1/2 puodelio kakavos “Castello“;
  • 1 a. š. kepimo miltelių “Castello“;
  • 1/2 a. š. jūros druskos “Kania“;
  • 3 bananai iš “Lidl turgelio“;
  • 1/3 puodelio kokosų aliejaus “Vitasia“;
  • 1/2 puodelio nerafinuoto cukranendrių cukraus “Diamant“;
  • 1/2 a. š. vanilinio cukraus “Belbake“;
  • 3/4 puodelio smulkinto juodojo šokolado “J. D. Gross“.

Ieškai gero kainos ir kokybės santykio? Išbandyk šiuos Lidl produktus 🙂

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Nedidelę kepimo formą lengvai patepame aliejumi arba patiesiame kepimo popieriumi.
  2.  Mažame dubenėlyje sumaišome maltus sėmenis su vandeniu ir paliekame pastovėti 10 minučių.
  3. Kitame dubenėlyje sumaišome miltus su kakava, druska ir kepimo milteliais.
  4. Dideliame dubenyje sutriname bananus, supilame ištirpintą kokosų aliejų, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir brinkintus sėmenis. Viską gerai išmaišome. Į dubenį suberiame miltų mišinį, išmaišome, ir pabaigoje įmaišome didžiąją dalį smulkinto šokolado.
  5. Tešlą supilame į iš anksto paruoštą kepimo formą. Ant viršaus užbarstome likusius šokolado gabaliukus. Pyragą kepame 65 minutes. Iškepus paliekame atvėsti, ir pyragą pjaustome atvėsusį.

Vietoje kvietinių miltų galite naudoti bet kokius kitus, net ir migdolų miltus. Gal tik kokosų miltai išsausintų šį pyragą, tad šį kartą pasirinkau kvietinius. Dėl cukraus- naudokit pagal save. Aš dėjau kiek įmanoma mažiau, na o jei norisi saldžiai- dėkit daugiau. Vietoje cukraus galite naudoti bet kokį kitą jūsų mėgstamą saldiklį, pvz. medų.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*