Šokoladinis pyragas braunis

Sveikesnis šokoladinio braunio receptas su traškiais graikiniais riešutais, ir juodojo šokolado gabalėliais. Net nemėgstantiems šokolado šis pyragas turėų patikt – šokolado skonis nėra stiprus ar įkyrus, tad pyragas bus tinkamas daugelio skoniui.

Ingredientai

  • 1/2 puodelio kokosų aliejaus;
  • 2 v. š. kakavos miltelių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1/2 puodelio skysto medaus;
  • 1 v. š. vanilės ekstrakto;
  • 1/2 puodelio kokosų miltų;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/3 puodelio smulkintų graikinų riešutų;
  • 1/3 puodelio smulkintų juodojo šokolado gabalėlių.

 

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 150 °C ir kepimo formą (maždaug 20 x 20 cm) išklojame kepimo popieriumi. Galima lengvai apipurkšti aliejumi kepimui.
  2. Į didelį dubenį supilame ištirpdytą kokosų aliejų, suberiame kakavos miltelius, įmušame kiaušinius ir viską gerai išplakame rankiniu mikseriu. Supilame medų su vanile, ir išmaišome dar kartą. Suberiame kokosų miltus, druską, ir maišome tol kol suformuosime vientisą masę.
  3. Į tešlą įmaišome smulkintus riešutus bei šokoladą. Tešlą tolygiai paskirstome kepimo formoje ir dedame kepti 25-30 minučių. Patikrinti ar pyragas iškepęs, smeigiame medinį pagaliuką – jei neaplipo tešla, vadinasi pyragas iškepęs.
  4. Iškepusį braunį paliekame atvėsti. Atvėsus supjaustome kvadratėliais ir patiekdami lengvai apibarstome cukraus pudra.

Šis braunis nėra dietinis, bet pagamintas iš geresnių ir sveikesnių ingredientų. Šokolado mėgėjai gali drąsiai pasmaguriaut sveikai.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

4 Comments

  1. Labai skanus pyragas! Maloniai nustebino konsistencija (kuri man pasirodė kiek kitokia nei įprasto „brownie”) – jis toks lengvesnis, puikiai dera riešutai. Tiesa, neturėjau kokosų miltų, tad teko daryti su paprastais kvietiniais – gal buvo nebe taip sveika, bet vis vien labai skanu. Ačiū!

     
    • Prašom, Viktorija 😉 Taip, jis šiek tiek kitoks. Įdomu pasidarė koks skonis būtų su paprastais miltais. Su kokosiniais gavosi gan sausokas, bet prie kavos buvo kaip tik 🙂

       
  2. Man, nevartojanciai miltų, šis receptas tikras atradimas. Reiks išsikept. Aciū

     
    • Skanaus, tikiuosi kad patiks 😉 Turėkit omeny, kad kokosų miltai sausina, tai pyragas bus sausesnis nei naudojant įprastus miltus.

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *