Sveikas obuolių pyragas be sviesto

Sveikas obuolių pyragas

Visada ieškau sveikesnių alternatyvų praktiškai viskam. Ne išimtis buvo ir obuolių pyragas 🙂

Jų receptų yra gausybė, na o aš pasigaminau tokį sveikesnį, be sviesto ir riebalų, labai mažai cukraus. Žinokit, pavyko netgi geriau, nei tikėjausi! Didžiąją dalį nuopelnų čia skiriu citrinos žievelei, kuri pyragui suteikė gaivumo ir pasakišką aromatą.

Visus produktus, reikalingus šiam receptui, įskaitant fantastiškus raudonžandžius obuolius, rasite Lidl Lietuvaparduotuvėse.

Ingredientai

  • 3 obuoliai iš “Lidl turgelio“;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 v. š. rudojo cukraus;
  • 1 citrinos žievelė;
  • Žiupsnis druskos;
  • 110 g. kvietinių miltų “Castello“;
  • 75 ml pieno “Pilos“;
  • 2 a. š. kepimo miltelių “Belbake“.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C.
  2. 24 cm kepimo formą patepame kokosų aliejumi ir padedame nuošalin.
  3. Nulupame ir supjaustome obuolius. Vieną obuolį viršutiniam sluoksniui galime palikti su žievele.
  4. Išplakame kiaušinius su cukrumi, tarkuota citrinos žievele ir įberiame žiupsnelį druskos.
  5. Supilame pieną, įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišome.
  6. Į tešlą įmaišome 1 supjaustytą obuolį, ir viską supilame į kepimo indą. Ant viršaus dėliojame obuolių sluoksnį.
  7. Kepame 35 minutes arba ilgiau, jei pyragas storesnis. Ar iškepęs, patikriname mediniu pagaliuku.

Pyragą lengvai apibarsčiau cukraus pudra. Saldumo man jame tikrai netrūko, bet vaizdui išgauti ji čia labai tiko!

Išnyko naujasis kepinys nepastebėtai, tad jau greitai teks gaminti vėl. Išbandykit, išties labai lengvas ir nenuodėmingas.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*