Sveikos varškės duonelės Vandutės

Tikriausiai visi esat girdėję apie sveikąsias duoneles Vandutes. Kiekvienas jas kepa savaip, tad pasidalinsiu ir savųjų Vandučių receptu. Šios duonelės yra sveikos, be jokių nereikalingų priedų, o jų skonį koreguoti galime mėgstamais prieskoniais. Kartais kepam aštriai, kartais saldžiai, kartais sūriai. Šiandien tiesiog paprastai, su lengvu prieskonių aromatu. Valgom su humusu arba kitom sveikom užtepėlėm, avokadu, lašiša, pomidoru ir t.t.

Ingredientai

  • 200 g. liesos varškės (naudoju birią varškę);
  • 2 kiaušiniai;
  • 120 g. avižinių dribsnių;
  • 2 v. š. avižų sėlenų;
  • 2 v. š. linų sėmenų;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Saldžiosios paprikos prieskonių.

 

Gaminimo eiga

  1. Viską sumaišome, formuojame apvalias duoneles ir kepame 40 minučių 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Duonelę galima gardint ir sėklom, riešutais, džiovintomis uogomis.

Skanaus!

Aušra

 

2 Comments

  1. O manęs jos kažkaip nesužavėjo… išsikepiau ir gavau valgyt viena.. nes vyrui ir netiko.. Tai dalis dar guli šaldiklyje :)) bet gal dar kada bandysiu..tada dėsiu džiovintų pomidorų ir alyvuogių..

     
    • O kaip gaila 🙂 Na jos ne vienas valgyt, greičiau pagrindas sumuštiniui. Su parūkyta lašiša kažkas nerealaus <3 Na bet skonis draugų neturi :) Bandykit su pomidorais (mėginsiu ir aš sekantį kartą), bet irgi - vieniem patinka, kitiem ne.

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*