Keptas varškės pyragas

Varškės pyragas su šilauogėmis

Pyragus ir tortus stengiuosi gaminti pati. Visada žinau, kokie ingredientai keliauja į mano pyragą, galiu kontroliuoti cukraus kiekį ir, žinoma, jaustis geriau, žinodama ką valgau.

Dažnai pagaunu save galvojant, ką pasigaminti iš varškės. Mintyse visada išlyla varškėčių vaizdas, bet juk tai toli gražu ne vienintelis patiekalas, kurį galima sugalvoti su varške. Kadangi Lidl Lietuva prekiauja mano mėgstama varške, dažnai jos nusiperku. Šį kartą turėjau jos gan daug, ir ilgai nedvejodama, nusprendžiau pasigaminti greitą cheesecake’ą.

Varškės pyragas ne tik buvo greitai suvalgytas, bet spėjau gauti ir užsakymą, pristatyti šį skanėstą kolegoms darbe. Koks puikus įvertinimas! Bandom, ragaujam, ir jei Jums patiks taip pat, kaip ir mums, vaišinkit draugus ir kolegas bei skleiskit žinią apie šį skanėstą 🙂

Ingredientai

Bazei:

  • 155 g. paprastų kvadratinių sausainių;
  • 1/4 puodelio cukranendrių cukraus “Diamant“;
  • 85 g. sviesto “Pagaminta Lietuvoje“;
  • 1/2 a. š. cinamono.

Įdarui:

  • 500 g. pusriebės varškės “Pilos“;
  • 200 g. graikiško jogurto “Pilos“;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 1/4 puodelio klevų sirupo “Mcennedy“;
  • 3 v. š. kvietinių miltų “Castello“;
  • 1 a. š. vanilės kvap. medžiagos “Castello“.

Džemui:

  • 200 g. šilauogių iš “Lidl turgelio“;
  • 3 v. š. cukranendrių cukraus “Diamant“;
  • 3 v. š. vandens.

Gaminimo eiga

  1. 18-20 cm. pyrago formą patiesiame nelipniu kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C.

Bazės paruošimas:

  1. Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių ir suberiame į gilų dubenį kartu su cukrumi bei cinamonu. Įpilame ištirpintą sviestą ir viską gerai išmaišome.
  2. Viską suberiame į paruoštą kepimo formą, ir šaukštu spausdami išlyginame pyrago bazę.

Pyrago įdaras:

  1. Į blenderį sudedame varškę, jogurtą, ir viską maišome tol, kol gausime vientisą masę.
  2. Atskirai išplakame kiaušinius. Į juos supilame klevų sirupą, vanilės ekstraktą, viską išmaišome ir pilame į varškę. Suberiame miltus, ir viską gerai išmaišome.
  3. Paruoštą varškės įdarą supilame į pyrago formą ir kepame orkaitėje 1 valandą.

Džemo paruošimas:

  1. Į nedidelį puodą suberiame šilauoges, cukrų, ir įpilame 3 šaukštus vandens. Palaukiame kol užvirs, sumažiname ugnį, ir verdame dar apie 10 minučių. Šilauoges pertriname šakute.
  2. Prieš pilant ant pyrago, leidžiame atvėsti.

Patiekimas:

Džemą užpilame ant pyrago, galima papuošti mėtų šakelėmis. Geriausia patiekti kambario temperatūros. Laikome šaldytuve.

Suvalgyti rekomenduoju per 2 dienas, ir šaldytuve laikyti pilnai uždengtą. Pyragas pjaunasi labai lengvai, netrupa.

Šilauogių džemas gavosi ne itin saldus, nes visada stengiuosi naudoti kuo mažiau pridėtinio cukraus. Jeigu mėgstate saldžiau, cukraus į džemą dėkite pagal savo skonį.

Varškės pyragas su šilauogėmis

Esu gaminusi dar vieną nekeptą varškės pyragą su šokoladu, skoniu primenantį varškės sūrelį. Receptą rasite čia.

Visus produktus šiam pyragui rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*