Veganiškas kokosinis tortas

Man tortas visada turėjo būti storas ir riebus. Nes kaip gi kitaip jį pavadinsi tortu? Storas maskarponės sluoksnis, daug vaisių, uogų, kremo… Užsisvajojau 🙂 Pakeitusi mitybos įpročius, turėjau ieškoti liesesnių alternatyvų. Iš pradžių, pripažinsiu, ne itin džiaugiausi veganiškais tortukais iš džiovintų vaisių ir riešutų, bet pamažu prie jų pripratau, ir dabar riebių tortų nebevalgau, nebent tik paragauju esant progai.

Smagu jausti, kaip su laiku pasikeičia organizmo poreikiai tam tikram maistui. Iš pradžių būna neigimo stadija: Kaip aš tai valgysiu? Bet juk čia visai ne tas, ko norėčiau. Pradėjus valgyti pagalvoji, kad visai ne taip jau ir blogai. O galiausiai supranti ir pajauti, kad prie senų įpročių visai nebesinori grįžti.

Taip ir man su tortais bei saldumynais. Cukraus nebetoleruoju, daug kas būna tiesiog per saldu, tad ieškau visokių alternatyvų saldėsiams. Būtent šis tortukas yra lengvai saldžiarūgštis, kokosų skonio. Be cukraus, su vos keliais šaukštais medaus. Štai tokie gaivūs desertai man tinka ir patinka. Tortas lengvai paruošiamas, nepavykti tiesiog negali!

Ingredientai

Pagrindas:

  • 1 puodelis maltų lazdyno riešutų;
  • 2 puodeliai džiovintų abrikosų (išmirkintų vandenyje);
  • 1/2 puodelio aviečių;
  • 1/3 a. š. cinamono;
  • 6 v. š. kokosų aliejaus.

Viršui:

  • 1 puodelis anakardžių riešutų (išmirkintų vandenyje);
  • 2 puodeliai kokoso drožlių;
  • 4 v. š. medaus;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 3/4 puodelio kokosų aliejaus;
  • 1  1/2 puodelio šilto vandens.

Papuošimui: agrastai. Tinka bet kokios kitos saldžiarūgštės uogos.

Gaminimo eiga

  1. Pagrindui skirtus ingredientus sumalame iki vientisos masės. 18 cm torto formos dugną išklojame šia abrikosų mase, ir dedame į šaldytuvą, kol ruošime torto viršų.
  2. Blenderiu sumalame anakardžius, tada sudedame likusius ingredientus ir viską sumalame ir išmaišome, kol gausime vientisą masę. Vanduo suminkštins kokosų drožles, padės joms išbrinkti.
  3. Kokosinę masę dedame ant torto pagrindo, išlyginame paviršių, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldiklį sustingti. Laikome pusvalandį, tada tortą perkeliame į šaldytuvą.
  4. Tortas jau paruoštas valgymui. Išimame iš formos, papuošiame uogomis, jei reikia- žvakėmis, ir mėgaujamės puikiu, gaiviu skoniu.

Tortą pjaustome atsargiai, jis gan trapus.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*