Avietiniai Bounty batonėliai

Avietiniai batonėliai. Veganiški, tirpstantys burnoje, su lengva avietine rūgštele. Bandžiau gaminti patobulintus Bounty batonėlius, bet gavosi dar geriau, nei tikėjausi. Vieni juos vadino sūreliais, kiti- šokoladukais. Bet kad ir kaip pavadinsi, rezultatas toks, kurį norisi kartoti. Dar ir dar.

Ingredientai

  • 2 puodeliai kokosų drožlių;
  • 1/2 puodelio kokosų miltų;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1 puodelis kokosų pieno;
  • 1/2 puodelio aviečių;
  • 1/3 puodelio kokosų aliejaus;
  • 1/3 puodelio klevų sirupo;
  • 1 a. š. burokėlių miltelių.

Papuošimui:

  • 2 plytelės 70% juodojo šokolado;
  • Šaltyje džiovintų aviečių.

1 puodelis = 220 ml.

Gaminimo eiga

  1. Visus ingredientus sudedame į puodą, ir ant nedidelės ugnies, viską maišant, iš lėto šildome. Bemaišydami susmulkiname avietes. Visiems ingredientams susimaišius, puodą nukeliame nuo ugnies ir leidžiame pravėsti.
  2. Į kepimo arba šaldymui skirtą formą patiesiame kepimo popierių, sukrečiame kokosų mišinį, išlyginame paviršių ir šaldome šaldiklyje apie 2 valandas.
  3. Supjaustome batonėlius norima forma. Individualius batonėlius apliejame ištirpintu juoduoju šokoladu, apibarstome smulkintomis šaltyje džiovintomis avietėmis ir burokėlių milteliais. Išdėliojame ant kepimo popieriaus palikdami tarpus tarp kiekvieno batonėlio, ir palaikome šaldutyve pernakt, arba tol, kol šokoladas sustings.
  4. Batonėlius laikome sandariose dėžutėse šaldytuve.

Burokėlių miltelius gavau sumalusi šaltyje džiovintus burokėlius.

Avietes galima naudoti tiek šaldytas, tiek šviežias. Aš naudojau šviežias. Šiems batonėliams jos suteikia malonios rūgštelės ir rausvą spalvą. Burokėlių miltelius naudojau tam, kad gaučiau intensyvesnę spalvą.

Indai iš mano neseniai atrasto talento DiDeco. Fotorgafija- Index Photography. Žmogus, kuriam patikėjau fotografuoti savo gražiausią gyvenimo šventę- vestuves. Kai susitinka keli savo sričių žinovai, rezultatas būna štai toks. Skani romantika <3

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*