Braškinis šerbetas

Namų gamybos ledai ne tik sveiki, bet ir be galo skanūs. Ypač jei juos gaminam iš šviežių uogų. Šį kartą dalinuosi pačiu geriausiu braškinio šerbeto receptu. Jeigu turit daug braškių ir nežinot ką su jomis daryti, vienareikšmiškai gaminkit ledus! Šaldiklyje juos drąsiai galite laikyti iki 6 savaičių.

Ingredientai

  • 400 g. braškių;
  • 1/2 laimo sultys;
  • 1 v. š. medaus;
  • 70 g. nesaldinto kondensuoto pieno.

Gaminimo eiga

  1. Braškes nuplauname ir užšaldome. Šaldytas braškes dedam į blenderį, įspaudžiam pusės laimo sultis, įpilame medų ir kondensuotą pieną. Viską malame iki vientisos masės.
  2. Trintas braškes supilame į šaldymui tinkamą indą ir šaldome 4 valandas arba pernakt.

Prieš valgant indelį su ledais trumpai palaikome kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*