Dviejų skonių sveikieji batonėliai su medumi ir riešutų sviestu

Vos tik pasidalinau šių fainuolių vaizdo klipuku savo Instagram paskyroje, sulaukiau begalės prašymų atsiųst receptą! Labai maloniai nustebinot, ačiū visiems už susidomėjimą ir gražius žodžius! 🙂

Be jokių abejonių šie skanėstai skoniu pralenkė mano gamintus proteininius batonėlius, kurių receptu dalinausi anksčiau (gal dėl to kad šie yra saldesni ir ne tokie sausi), tad mažiau kalbų ir daugiau darbų! Tikiuosi kad išmėginsite abu receptus, nes abu tikrai verti dėmėsio.

Gamint pradėjau kakavinius batonėlius, pagal planą turėjau gamint tik juos. Kadangi naudojau gan gilią formą, masė užpildė tik pusę jos, tad greitai sukūriau ir antrąjį receptą! Kakaviniai nėra labai saldūs (lyginant su antruoju receptu), tačiau patiks visiems šokolado mylėtojams!

 

Kakaviniai batonėliai.

Šokolado mėgėjams čia rojus 😀 O man vietoj kasdieninio juodojo šokolado skiltelės labai skaniai susivalgė, net šokolado nepasigedau 🙂

Ingredientai

  • 3 puodeliai pūstų rudųjų ryžių;
  • 1/4 puodelio 100% riešutų sviesto (naudojau skrudintų žemės riešutų, bet puikiai tiks ir migdolų);
  • 3 valg. šaukšt. natūralaus medaus;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. kakavos miltelių;
  • 1/4 puodelio kokoso drožlių.

Gaminimo eiga

  1. Karščiui atspariam puode ant silpnos ugnies ištirpiname kokosų aliejų, medų ir riešutų sviestą. Maišom kol gausis vientisa masė, jokiu būdu neužverdame.
  2. Į didelį dubenį sudedame pūstus ryžius, kokosų drožles ir kakavą.
  3. Medaus masę užpilam ant ryžių ir viską gerai išmaišom, pasirūpinam kad visi ingredientai būtų padengti medaus tyre.
  4. Pasirenkam ne itin gilų indą, patiesiam kepimo popierių ir supilam masę, išlyginam paviršių. Ant viršaus uždedam dar vieną kepimo popieriaus sluoksnį ir švelniai rankomis paspaudžiam paviršių, nepamiršdami nei vieno kampo! Medus turi sulipint visus ingredientus.
  5. Formą dedam į šaldiklį 1 valandai. Tada perkeliam į šaldytuvą ir paliekam stingti kelioms valandoms, arba geriausia per naktį.
  6. Ryte pjaustom kvadratėliais arba pailgomis batonėlių formomis, kaip tik norisi 🙂 Puošiam, galim apvynioti kraštus popieriumi, nes batonėliai gan lipnūs.
  7. Paruoštus batonėlius laikome šaldytuve, geriausia dėžutėje.

*PATARIMAS: Pjaustom vos tik išėmus iš šaldytuvo, nes atšilę gali pradėt trupėti.

 

Riešutų ir uogų saldieji batonėliai.

Šie batonėliai – smaližių rojus. Nors ir visi ingredientai yra sveiki, be galo skanūs – nepersistenkit, užteks ir vieno gabaliuko į dieną! Gausit daug vitaminų ir mineralų, bet ir cukraus bomba čia tikrai nemaža 🙂 Bet, kaip sako, gyveni tik kartą! O ir tikrai geriau nei koks snickersas 😉

Ingredientai

  • 1/4 puodelio natūralaus medaus (apie 80g.);
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 1/4 puodelio riešutų sviesto (60g., naudojau skrudintų žemės riešutų, bet puikiai tiks ir migdolų);
  • 3 puodeliai pūstų rudųjų ryžių;
  • Sauja pekano riešutų;
  • Sauja džiovintų spanguolių;
  • Sauja džiovintų goji uogų;
  • 1/4 puodelio sezamų sėklų;
  • 1/5 puodelio skaldytų migdolų.

Gaminimo eiga

  1. Formą, į kurią pilsime batonėlių masę, padengiame kepimo popieriumi.
  2. Mikrobangų krosnelėje arba ant silpnos ugnies ištirpdome medų su riešutų sviestu ir kokosų aliejumi, maišome tol kol gausime vientisą masę.
  3. Dideliame dubenyje sumaišome pūstus ryžius, migdolus, rankom sulaužytus pekanus, sezamų sėklas, spanguoles ir goji uogas. Užpilame medaus masę ir maišom kol viską gerai padengsim! Jei atsibos maišyt šaukštu, drąsiai merkit rankas ir gerai paminkykit 🙂 Supilam viską į formą patiestą kepimo popieriumi.
  4. Su kepimo popieriaus skiaute viską paspaudžiam rankomis kad gerai suliptų ir nebeliktų judančių iš vietos ryžių ar riešutų.
  5. Dedam į šaldymo kamerą 1 valandai. Tada perkeliam į šaldytuvą ir palaikom pernakt.
  6. Iš ryto sujaustom gabalėliais. Pjaustom iš karto, nes pabuvę kambario temperatūroj batonėliai pradeda lengvai lūžinėti. Galima apvynioti popieriumi kad neliptų prie rankų valgant 🙂
  7. Batonėlius laikome šaldytuve.

Tikiuosi viską aprašiau pakankamai aiškiai! Jei yra klausimų drąsiai klauskite po šiuo receptu komentaruose arba Facebooke/ Instagrame.

Net berašydama šį receptą valgau šokoladinį batonėlį begerdama kavą. Toks relaxas! 😀

Skanaus visiems!!!

Ir štai taip atrodė mano batonėliai prieš keliaujant į kamerą:

 
Pasidalinkite receptu

3 Comments

  1. Atrodo pasakiškai! O kur galima įsigyti pūstųjų ryžių?

     
    • Labas Julija!
      Labai skanu! Aš pūstus ryžius pirkau Holland & Barrett parduotuvėje Anglijoje, bet net neabejoju kad jų yra prekybos centruose prie sausų pusryčių arba kruopų. Jei nerasit, bandykit specializuotas sveiko maisto parduotuves 😉

       
  2. Sveiki, o vietoj medaus galima agavų sirupo?

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *