Grilyje kepti vaisių iešmeliai

Grilyje kepti vaisiai, patiekti su saldžiu jogurtiniu padažu- vienas mano mėgiamiausių vasaros receptų. Nes juk grilyje galima kepti ne tik mėsą su daržovėmis, bet ir vaisius, kurie bus gaiviu, vasarišku desertu po sočių mėsiškų pietų. Padažas saldus, o pačių vaisių skonis, žinoma, priklausys nuo vaisių. Jei išsirinksit pilnai prinokusius, desertas bus saldesnis, na o jei dar šiek tiek truks iki pilno sunokimo, deserto skonis bus į stipresnę saldžiarūgščio pusę. Man saldžiarūgštis skonis patinka, tas vaisius renkuosi vidutinio sunokimo.

Anksčiau dalinausi kiek panašiu, keptų ananasų receptu, tad galite išbantyti ir jį. Receptą rasite čia.

Kadangi šią vasarą kartu su Lidl Lietuva parduotuvėmis stengiamės pasiūlyti kuo daugiau sveikų ir sveikesnių produktų bei receptų, mano užduotis yra atrinkti gerus produktus ir pasidalinti skaniu receptu su Jumis, mano skaitytojais. O aš, kaip tikriausiai jau žinote, mėgstu lengvą ir skanų maistą, bet tuo pačiu stengiuosi nepermokėti vien tik už prekės vardą. O dabar, pagaliau atėjus vasarai, man norisi viską kepti grilyje. Net ir desertus!

Ingredientai

  • Ananasas iš “Lidl turgelio“;
  • 2 persikai iš “Lidl turgelio“;
  • 2 nektarinai iš “Lidl turgelio“;
  • 2 v. š. skysto medaus “Marlene“;
  • 1/3 a. š. cinamono.

Padažui:

  • 150 graikško jogurto “Pilos“;
  • 2 v. š. medaus “Marlene“;
  • 1/4 a. š. cinamono.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Vaisius supjaustome kubeliais. Viską suveriame ant per naktį vandenyje išmirkytų medinių iešmelių. Įkaitiname grilį.
  2. 2 šaukštus medaus sumaišome su cinamonu, ir paskanintu medumi aptepame vaisių iešmelius. Dedame į grilį ir kepame tol, kol vaisiai suminkštės. Bekepant iešmelius bent kartą apverčiame.
  3. Sumaišome visus padažo ingredientus: jogurtą, medų, cinamoną. Iškepusius vaisių gabaliukus merkiame į šį padažą ir mėgaujamės šiuo saldžiarūgščiu desertu.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*