Jogurtiniai batonėliai su braškėmis

Jogurtiniai ledai, bet ne ledai. Šaldytas jogurtas su uogomis tiesiai iš daržo! Paskutinėmis kvepiančiomis braškėmis, juodaisiais serbentais, ir keliomis vyšniomis papuošimui. Viską šiek tiek papuošiau burnočio sėklomis, na ir viskas. Braškės- pati geriausia puošmena, ir šis šaldytas jogurtas kalba pats už save.

Tokį patį šaltą desertą galite paruošti ir savo augintiniui. Gal tik vanilės ir sirupo nedėčiau, užtektų ir jogurto su uogytėm. Mano šuo neperneša karščio, o tokius “ledus“ laižo net išsprogdinęs savo dideles akis 🙂 Jeigu domina sveiki ledų receptai, tinkantys augintiniams, parašykit komentaruose- galiu pasidalint Gufio mylimiausiais receptais!

O dabar tiesiai prie mūsų skanėsto. Lengva paruošti, šaldom porą valandų ir skanaujam.

Ingredientai

  • 400 ml graikiško jogurto;
  • 50 ml agavų sirupo;
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 1/4 a. š. citrinų sulčių;
  • Žiupsnis jūros druskos;
  • Braškių;
  • Juodųjų serbentų;
  • Kitų uogų: aviečių, žemuogių, galima dėti granolos arba riešutų.

Papuošimui: vyšnios, burnočio sėklos.

Gaminimo eiga

  1. Kepimo formą patiesiame kepimo popieriumi.
  2. Dideliame dubenyje sumaišome jogurtą su agavų sirupu, vanile, citrinų sultimus ir druska. Gerai išmaišome, supilame į kepimo popieriumi patiestą formą ir išlyginame paviršių.
  3. Dėliojame smulkintas braškes, serbentus, kitas uogas. Papuošiame burnočių sėklomis, jeigu norite dar dėkite granolos, smulkintų riešutų.
  4. Dedame į šaldiklį 2-3 valandoms. Supjaustome gabalėliais ir patiekiame.

Galima daryti plonesnį jogurto sluoksnį, tada padas bus traškesnis ir greičiau sustings.

Kambario temperatūroje ilgai nelaikome, nes batonėliai greitai pradės tirpti.

Šaldytas jogurtas man patinka labiau nei ledai, nes jaučiu, jog valgau sveikiau. Jis pakankamai riebus, tad nesijaučia, jog valgytum tiesiog šerbetą. Na o su uogomis galima eksperimentuoti, ir kiekvieną kartą išgauti vis kitokį vaizdą.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*