Kepti flapjack batonėliai su migdolais

Flapjack’us gaminau pirmą kartą. Pripažinsiu, pirktiniai manęs tikrai nesužavėjo, tad nebuvau jų mėgėja. Kadangi šį kartą turėjau labai daug avižų ir norėjau pagaminti saldų užkandį, nusprendžiau šiems batonėliams duoti dar vieną šansą. Ir, pasirodo, visai ne veltui! Gavo 10 balų iš visų ragautojų, net ir manęs pačios 🙂

Iš šio kiekio pagaminsite 10 batonėlių.

Ingredientai

  • 2 puodeliai (220 ml) avižinių dribsnių;
  • 2 sunokę bananai;
  • 2 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. agavų sirupo;
  • 1 valg. šaukšt. cinamono;
  • 1 valg. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1/3 puodelio razinų;
  • 1/4 puodelio skaldytų migdolų.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname orkaitę iki 175 °C temperatūros.
  2. Kvadratinį kepimo indą lengvai patepame kokosų aliejumi ir padedame į šalį.
  3. Dubenyje sutriname bananus kartu su tirpintu kokosų aliejumi, agavų sirupu ir vanilės ekstraktu.
  4. Kitame dubenyje sumaišome sausus produktus: avižas, cinamoną, razinas ir migdolus.
  5. Drėgnus ingredientus supilame į sausus ir viską gerai išmaišome. Dedame į kepimo indą, suformuojame ploną stačiakampį ir dedame kepti 40 minučių.
  6. Iškepus leidžiame atvėsti. Atvėsusį kepinį supjaustome, suteikdami batonėlių formas.

Visus batonėlius sudedu į sandarią dėžutę ir laikau šaldytuve. Be galo mėgstu savaitgalį pasiruošti pakankamai saldžių užkandžių ateinančiai savaitei, taip esu tikra jog neteks bėgti į parduotuvę ieškoti kažko skanaus! Taip, deja tokį poreikį turiu vos ne kasdien 🙂 Batonėliai yra gan sotūs, tad ekstra atveju gali netgi kuriam laikui numalšinti alkį! Taip pat puikiai tinka dėti į pietų dėžutes, saldžiam užkandžiui, arba tiesiog ryte prie kavos.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *