Kokosiniai saldainiai su datulėmis

Kai atradau įvairių sveikų skanėstų receptų, saldumynų beveik nebeperku. O kam, jei gali geriau ir sveikiau? Paruošimas užima ne taip jau ir ilgai, o ir kaltės jausmo prisivalgius nebūna 🙂

Kadangi artėja Kalėdos, gaminu šventine tematika. Kokosas primena sniegą, tad šie kokosiniai keksiukai tiks papuošti šventiniam stalui.

Ingredientai

Apatiniam sluoksniui reikės:

  • 12 datulių;
  • 4 v. š. avižinių dribsnių;
  • 4 v. š. kakavos miltelių;
  • 4 v. š. smulkių kokoso drožlių;
  • 1 1/2 v. š. agavų sirupo.

Viršutiniam sluoksniui reikės:

  • 1 puodelio smulkių kokoso drožlių;
  • 1/3 puodelio kokosinio jogurto;
  • 3 v. š. agavų sirupo;
  • 2 v. š. kokosų kremo;
  • 2 v. š. kokosų aliejaus (ištirpusio).

Gaminimo eiga

  1. Visų pirma, jeigu turime kietas datules, jas išbrinkiname vandenyje. Visus apatinio sluoksnio ingredientus sudedame į blenderį ir smulkiname tol kol gausime vientisą masę. Ją iškart dedame į keksiukų formeles ir stipriai suspaudžiame.
  2.  Sumaišome visus viršutinio sluoksnio ingredientus. Kai gausime vientisą masę, dedame į formeles ir formuojame viršutinį sluoksnį spausdami. Paruoštus keksiukus dedame į šaldymo kamerą porai valandų. 
  3. Keksiukus išimame iš jų formelių, o prieš valgant leidžiame jiems pabūti kambario temperatūroje bent 15 minučių. Jeigu iškart nevalgome, sudedame keksiukus į sandarų indelį ir laikome šaldytuve keletą dienų.

Keksiukų tešlą būtina paspausti formelėse, kad nesubyrėtų ir išlaikytų formą.

Keksiukus apibarstome kokosu, nes jo perdaug tikrai nebus! Taip pat kokosas yra puiki sniego imitacija, tad turime šaunią dekoro idėją šventiniam stalui.

Kadangi kokosas turi daug riebalų, nepersistenkime, užteks paskanauti vieną keksiuką – antrą suvalgysite sekančią dieną 🙂 Iš šio kieko gavosi 6 keksiukai.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*