Panna cotta su braškėmis

Mano bandymas gaminti Panna cottą su paskutinėmis sezono braškėmis. Kaip ir daugumoje desertų, cukraus kiekį sumažinu kiek įmanoma labiau. Desertas ne veltui vadinamas desertu, cukraus reikia, bet tik tiek, kad būtų skanu, bet ne per saldu. Manau kad pirmas bandymas puikiai pavyko, ir šį vasariškai gaivų desertą nuo šiol gaminsiu kiekvieną sezoną!

Ingredientai

  • 1 v. š. želatinos;
  • 2 v. š. šalto vandens;
  • 2 puodeliai 36% grietinėlės;
  • 180 ml graikiško jogurto;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 3 v. š. rudojo cukraus;
  • 200 g. braškių;
  • Medaus pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame minutei kad suminkštėtų.
  2. Į puodą supilame grietinėlę, jogurtą ir cukrų. Ant vidutinio stiprumo ugnies viską šildome ir maišome tol, kol viskas gerai susimaišys.
  3. Puodą nukeliame nuo ugnies, įmaišome želatiną su vanile, ir viską maišome tol, kol želatina ištirps. Viską supilstome į indelius arba stiklines, ir paliekame atvėsti. Atvėsus, stiklines uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms arba laikome pernakt, kol sustings.
  4. Braškes suberiame į puodą, įpilame šiek tiek vandens ir užverdame. Verdame tol, kol braškės suminkštės. Įpilame šiek tiek medaus- kiekis priklausys nuo braškių saldumo ir to, kaip saldžiai mėgstate. Braškės sutriname, turi gautis kažkas panašaus į uogienę.
  5. Trintas braškes pilame ant sustingusios grietinėlės, papuošiame braškėmis. Viską laikome šaldytuve iki kelių dienų.

Šias Panna cottas patiekiame arba tiesiog stiklinėje, kaip dariau aš, arba išverčiame Panna cottą į lėkštutę, ir ją apipilame braškių uogiene, papuošiame šviežiomis braškėmis arba kitomis sezoninėmis uogomis.

Merkiame šaukštelius ir mėgaujamės puikiu desertu bei paskutinėmis sezono braškėmis!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*