Sveikas desertas: riešutų ir sėklų batonėliai

Šie skanumynai visada gelbsti, kai užsimanai kažko saldaus. Nereikia bėgti į parduotuvę, nes šaldytuve, supakuoti į sandarias dėžutes, jie gali stovėti net iki mėnesio. Nenaudojame jokių mums nepažįstamų produktų, o saldumą suteikia natūralus medus. Tik viena problema – taip ilgai jie šaldytuve neužsibūna 🙂

Pastaruoju metu neįprantu užkandžiauti riešutais, o ir sėklų vis rečiau dedu į maistą. Šis užkandis tarsi išsigelbėjimas, nes jų dėka sunaudoju reikiamą kiekį gerųjų riebalų, kurie mūsų mitybos racione yra itin svarbūs.

Gaminsime 12 batonėlių.

Ingredientai

  • 2 puodeliai avižų dribsnių;
  • 1/2 puodelio moliūgų sėklų;
  • 1/4 puodelio linų sėklų;
  • 2 puodeliai pūstų rudųjų ryžių;
  • 1/2 puodelio migdolų;
  • 1/4 puodelio maltų linų sėmenų;
  • 1/4 puodelio chia sėklų;
  • 1/2 puodelio auksinių razinų;
  • 1/4 puodelio džiovintų goji uogų;
  • 1/4 puodelio burnočio sėklų;
  • 1/2 plytelės juodojo šokolado;
  • 100 g. kokosų aliejaus;
  • 150 g. skysto medaus;
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1 a. š. cinamono.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Į kepimo skardą suberiame avižų dribsnius, moliūgų sėklas kartu su linų sėklomis, ir viską kepame 10 minučių. Paskrudintus produktus paliekame atvėsti.
  2. Nedidelę ir gilią skardą patiesiame kepimo popieriumi (naudojau 21x21cm).
  3. Visus sausus produktus, išskyrus šokoladą bei prieskonius, suberiame į gilų dubenį, kartu suberdami ir paskrudintas avižas bei sėklas. Išmaišome.
  4. Puode, ant silpnos ugnies, ištirpiname kokosų aliejų ir įmaišome medų. Gavus vientisą masę paliekame atvėsti, o atvėsus įmaišome cinamoną bei druską. Užpilame sausus produktus ir išmaišome. Suberiame smulkintus šokolado gabaliukus.
  5. Gautą masę sukrečiame į kepimo popieriumi patiestą skardą, išlyginame paviršių ir stipriai paspaudžiame, kad viskas gerai suliptų kartu. Dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai, kad gerai sustingtų. Pjaustome labai aštriu peiliu.

Batonėliai gan trapūs ir lipnūs, tad siūlau individualiai įvynioti į maistinį popierių.

Nors juos galima laikyti ir kambario temperatūroje, rekomenduočiau sandariai laikyti indeliuose šaldytuve. Taip jie bus tvirtesni, ir galiojimo laikas bus ilgesnis.

Jeigu nerandate pūstų rudųjų ryžių, arba nenorite jų naudoti, galite tiesiog dėti daugiau avižinių dribsnių, o pūstus ryžius praleisti.


Anksčiau dalinausi dar vienu labai skanių batonėlių receptu, tik juose buvo žymiai mažiau riešutų bei sėklų. Receptą galite rasti čia.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*