Energijos rutuliukai su avižomis, obuoliais ir riešutų sviestu

Sveiki užkandžiai su riešutų sviestu

Vasarai pasibaigus, ir pamažu į mūsų namus žengiant rudeniui, daugelis vėl grįžta prie įprastų planų: sveikesnio maisto, dienos meniu planavimo, galbūt ir sporto. Ir visiškai normalu, nes vasarą netgi pati labai išsibalansuoju, stengiuosi naudotis visais vasaros teikiamais malonumais- juk ji pas mus tokia trumpa!

Ta proga turiu net 2 greitai paruošiamų užkandžių su riešutų sviestu receptus. Tiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Antrasis receptas labiau orientuotas į vaikus, na o pirmasis- mums, tam nuolatiniam ir nesibaigiančiam saldumo norui numalšinti.

Šie sveiki ir greiti receptai sukurti bendradarbiaujant su Lidl Lietuva, kur galite įsigyti visus reikalingus produktus. Ypač rekomenduoju Nuttso 100% žemės riešutų sviestą be priedų, kurį panaudojau abiems užkandžiams.

Energijos rutuliukai su obuoliais

Ingredientai

  • 1 puodelis avižinių dribsnių ”Crownfield”;
  • 1/2 obuolio;
  • 1/2 a. š. cinamono ”Kania”;
  • 1/2 a. š. tarkuoto imbiero;
  • 2 v. š. linų sėmenų;
  • 2 v. š. skysto medaus ”Marlene”;
  • 2 v. š. riešutų sviesto ”Nuttso”.

Gaminimo eiga

  1. Sutarkuojame obuolį ir sumaišome visus ingredientus.
  2. Formuojame nedidelius rutuliukus, dedame į lėkštę arba sandarų indą, ir paliekame šaldytuve 1 valandai sustingti.

Rutuliukams paruošti užteks vos 5-10 minučių, o jais mėgautis galėsite net kelias dienas. Rekomenduoju laikyti sandariai šaldytuve. Jeigu rutuliukai lipnūs, prieš dedant į šaldytuvą galite apvolioti linų sėmenyse.

Trapučiai ”Pelėdos” su vaisiais

Ingredientai

  • Trapučių ”Saulės Grūdas”;
  • Riešutų sviesto;
  • Pistacijų ”Alesto”;
  • Obuolių iš ”Lidl turgelio”;
  • Bananų;
  • Šilauogių;
  • Morkos.

Gaminimo eiga

  1. Trapučius patepame riešutų sviestu.
  2. Supjaustome bananą su obuoliu ir dėliojame taip, kaip nuotraukoje. Iš morkos padarom trikampėlį snapui, šilauogės- akims, o smulkintos pistacijos- kaklui.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *