Traškūs datulių rutuliukai

Energiniai kamuolėliai šiuo metu yra itin populiarūs. Kodėl? Greičiausiai dėl greito paruošimo ir puikaus skonio – juk dažnai mėgstame skaniai pavalgyti, bet ilgai suktis virtuvėje – tikrai ne.

Gaminusi esu įvairiausių rūšių rutulėlių, bet šie man buvo patys skaniausi. Ne per saldūs (taip taip, kai mažini cukraus kiekį kasdieninėje mityboje, būna net ir taip) ir lengvai traškūs. Traškumą duoda chia sėklos ir šokolado gabalėliai.

Ingredientai

  • 1 puodelis (220 ml) datulių be kauliukų;
  • 1 v. š. riešutų sviesto;
  • 1 v. š. chia sėklų;
  • 2/3 puodelio avižų dribsnių;
  • 1/2 plytelės juodojo šokolado.

Paruošimo eiga

  1. Datules išmirkau vandenyje kad suminkštėtų. Nusausinu ir sutrinu blenderio pagalba.
  2. Į sutrintas datules suberiu avižas, chia sėklas, riešutų sviestą ir smulkintą juodąjį šokoladą. Malu tol  kol viskas gerai susimaišo, bet neleidžiu pilnai sumalti avižų ir šokolado.
  3. Tarp delnų formuoju nedidelius rutuliukus. Viską sudedu į dėžutę, sandariai uždarau ir dedu į šaldytuvą kad sutvirtėtų.

Viskas atrodo maždaug taip:

Saldžiuoju desertu mėgausiuosi visą savaitę! Rutuliukų gavosi apie 10. Labiausiai man jie patinka tuo, kad kelių vienu metu nesuvalgysi, nebent esi nepasotinamas smaližius 🙂 Iš rutuliuko gauname skaidulų, baltymų ir gerųjų riebalų.

Tai vat, mielosios. Ir skanu, ir figūrai nekenkia 😀 Riešutų sviesto galima dėti ir daugiau, bet stengiuosi viską riboti kad, kaip ten sakome, “nesėstų ant šlaunų“!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*