Saldžiųjų bulvių užkandžiai

Užkandžiai su saldžiąja bulve

Greitai paruošiami vieno kąsnio užkandžiai kitaip. Vietoj miltinės bazės naudojau saldžiąją bulvę, kuri savo traškumu nei kiek nenusileido miltiniams ir sviestiniams užkandžių krepšeliams.

Mini sumuštinukus derinau su lašiša, skumbre ir riešutais. Dalinuosi saldžiųjų bulvių paruošimo būdu ir net 3 pagardų variantais. O visus produktus, reikalingus šiam receptui, jūsų patogumui rasite visose Lidl Lietuva parduotuvėse.

Ingredientai:

Bulvėms paruošti reikės:

  • 2 saldžiųjų bulvių iš “Lidl turgelio“;
  • Alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • Druskos “Kania“;
  • Cinamono “Mikado“;
  • Čiobrelių “Kania“.

1 variantas:

  • Šalta rūkyta lašiša “OceanSea“;
  • Svogūnų laiškai iš “Lidl turgelio“;
  • Kreminis sūris “Goldessa“.

2 variantas:

  • Šaltai rūkyta skumbrė “Nautica“;
  • Svogūnų laiškai iš “Lidl turgelio“;
  • Kreminis sūris “Goldessa“.

3 variantas:

  • Pekanų riešutai “Alesto“;
  • Granato sėklos iš “Lidl turgelio“;
  • Kreminis sūris “Goldessa“.

Gaminimo eiga

  1. Saldžiąsias bulves nuplauname, švariai nuvalome ir supjaustome plonais griežinėliais. Suberiame į dubenį, įpilame šaukštą aliejaus, įberiame druskos, cinamono bei čiobrelių, gerai išmaišome.
  2. Bulvių griežinėlius dėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, tarp kiekvieno jų palikdami tarpus. Dedame kepti į 200 °C orkaitę 15 minučių, apverčiame, ir kepame dar 5-10 minučių arba tol, kol bulvės gražiai apskrus. Išimame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti.
  3. Ant bulvių tepame krepinį sūrį ir dedame geidžiamus priedus: lašišą, smulkintą skumbrę, maišytą su svogūnų laiškais, arba tiesiog pekanus su granatų sėklomis.
Batatų griežinėliai su žuvimi
Mini kąsniukai su saldžiąja bulve
Saldžiųjų bulvių sumuštinukai

Sumuštinukai itin patogūs valgyti, nes yra maži, o saldžiosios bulvės pagrindas- tvirtas ir kietas.

Jeigu labai mėgstate keptas saldžiąsias bulves, siūlau užeiti čiair išbandyti keptas saldžiųjų bulvių lazdeles.

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*