Bolivinė balanda su vištiena

Bolivinė balanda, arba tiesiog kynva, yra labai dažnas svečias mano pietų dėžutėse. Kadangi mėgstu paprastus patiekalus, t.y. mėsa+daržovė+kruopos, kynva būna mano pasirinkimas nr. 2 (po rudųjų ryžių). Savo pietus stengiuosi kombinuoti iš angliavandenių ir baltymų. Jeigu mano dienoje trūksta gerųjų riebalų, į tokią pietų dėžutę tiesiog įsipjaustau avokado. Man pietų dėžutė turi būti greitai paruošiama, nes darbo dienomis neturiu laiko suktis virtuvėje.

Dalinuosi dar viena idėja klausiantiems, ką gaminti iš vištienos darbo pietums.

Ingredientai

Vištienai:

  • 300 g. vištienos krūtinėlės;
  • 1/2 laimo sulčių;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/2 a. š. kumino sėklų;
  • 1 a. š. sezamų sėklų;
  • 1/2 a. š. maltos kalendros;
  • 1 1/2 a. š. smulkintų anakardžių;
  • 1 v. š. sezamų aliejaus;
  • Druskos ir pipirų.

Bolivinei balandai:

  • 1 puodelis bolivinės balandos;
  • 1/2 puodelio smulkintos kalendros;
  • 1/2 puodelio smulkintų petražolių;
  • Druskos.

Gaminimo eiga

  1. Vištieną supjaustome juostelėmis. Dubenyje sumaišome laimo sultis su trintu česnaku, kumino ir sezamų sėklomis, kalendra ir smulkintais anakardžiais. Pagardiname druska ir pipirais. Įmerkiame vištienos juosteles ir paliekame marinuotis 20 minučių.
  2. Riešutus bei sėklas pašaliname nuo vištienos, ir juos paliekame dubenyje. Vištieną kepame keptuvėje iš abiejų pusių kol gražiai apskrus ir pilnai iškeps. Likus 2-4 minutėms iki kepimo pabaigos, į keptuvę suberiame likusį marinatą. Riešutais ir sėklos turi lengvai apskrusti.
  3. Bolivinę balandą išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės. Virdama balandą, vandenį visada lengvai pasūdau. Į lengvai pravėsusias kruopas suberiame smulkintas petražoles ir kalendras, viską išmaišome.
  4. Į pietų dėžutes dedame balandą, ant viršaus dėliojame vištieną. Viską apibarstome sezamų sėklomis ir apliejame šlakeliu sezamų aliejaus.

Jeigu kalendrų skonio nemėgstate, siūlau jų šiame recepte nenaudoti. Vietoj jų tiktų svogūnų laiškai.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *