Cukinijų ir kynvos kepsneliai

Pietūs dėžutėje be mėsos? Tikrai įmanoma! Pripažinsiu, mano pietų dėžutėje mėsa būna beveik kasdien, tad labai didžiuojuosi tais retais kartais, kai sugalvoju kažką naujo be mėsos. Viena naujesnių idėjų – kynvos kepsneliai su cukinijomis ir sūriu. Kepsneliai yra labai patogus pietų variantas valgyti darbe. Nereikia pjaustyt, nes yra gan trapūs, ir tuo pačiu visiškai neapsunkina skrandžio, tad po pietų vis dar jaučiuosi darbinga. Nėra nieko blogiau už pietums suvalgytus žemaičių blynus, po kurių norisi griūt į lovą ir porą valandų pasnaust 🙂 Blynus labai mėgstu, bet po jų dirbti mažiausiai norisi!

Na o šiuos kynvos kepsnelius labai greitai paruošime. Tai vienas iš tų patiekalų, kurie nereikalauja daug vargo ir įvairiausių ingredientų. Valgyti rekomenduoju dar šiltus.

Ingredientai

  • 2 puodeliai tarkuotos cukinijos;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1 puodelis vandens;
  • 1/2 puodelio bolivinės balandos (kynvos);
  • 1 kiaušinis;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 v. š. smulkintų krapų;
  • 1 puodelis tarkuoto parmezano sūrio;
  • 1 puodelis džiūvėsėlių;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Aliejaus kepimui.

Gaminimo eiga

  1. Tarkuotą cukiniją suberiame į koštuvą, užberiame druskos ir palaikome 10 minučių. Viską nusunkiame, stengiamės, kad tarkuotoje cukinijoje liktų kuo mažiau skysčio. Sukrečiame į gilų dubenį.
  2. Kynvą verdame vandenyje apie 10 minučių. Išvirus pamaišome šakute ir paliekame atvėsti.
  3. Į dubenį su cukinijomis suberiame atvėsusią kynvą, įmušame kiaušinį, įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintas petražoles, džiūvėsėlius ir tarkuotą parmezaną. Įberiame druskos, pipirų, ir viską gerai išmaišome.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Formuojame nedidelius kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių po 4 minutes.
  5. Iškepusius kepsnelius keletui minučių paliekame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Valgome su padažu arba lengvomis salotomis.

Į pietų dėžutes šiuos kepsnelius dedu su įvairiomis salotomis, padažą laikydama atskiriame indelyje. Tokiu būdų salotos išlieka šviežios, o kepsneliai nesudrėksta ir nepakeičia savo tekstūros.

Jeigu norisi paprastų ir labai gardžių blynelių su parmezanu, receptą turiu čia.

Ieškantiems kur nusipirkti bolivinės balandos pigiau, siūlau ją įsigyti internetinėje parduotuvėje Riešutai Jums. Geros kainos, lyginant su parduotuve, tik viską reikia pirkti dideliais kiekiais. Kadangi gaminu daug ir dažnai, viską perku pas juos: riešutus, avižas, ryžius ir pan. Pigu, užtenka ilgam. Draugai daro užsakymus susikooperavę kartu, pavyzdžiui perka kilogramą datulių ir pasidalina pusiau, nes ne kiekvienam gali prireikt kilogramo datulių 😀 Ir čia ne jokia reklama, o draugiška rekomendacija – naudokimės puikia paslauga ir geromis kainomis, kol jos dar nepakilo (labai tikiuosi kad ir nekils) 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *