Sveiki pietūs dėžutėje

Grikiai, kalakutiena ir moliūgas

Grikių dietos ir jau seniausiai spie juos sklandantys juokeliai dažnai priverčia mus pagalvoti: o ne, tik ne grikiai! Bet ar žinojote, jog išties grikiai yra ypač vertingi? Visų pirma, jie neturi gliuteno, tad šios kruopos tinka visiems jo netoleruojantiems. Baltymai, daugybė vitaminų, antioksidantų, skaidulinių medžiagų ir amino rūgščių- visą tai rasite būtent grikiuose. Jie padeda pagerinti virškinimą, širdies veiklą, raumenų augimą ir atsigavimą, kas yra ypač vertinga sportuojantiems. Tad pamirštam visus anekdotus apie grikius, ir bėgam jų išsivirti!

Lidl Lietuva rūpinasi mūsų sveikesne mityba, tad su jų asortimento produktais sukūriau sveikas pietų dėžutes su grikiais, kalakutiena ir moliūgu. Viskas sveika ir subalansuota, kalakutiena sultinga ir minkšta, o sviestinis moliūgas į pietus įneša ne tik skonio įvairovę, bet ir papildo patiekalą savo vitaminais, stiprina imunitetą.

Ingredientai

  • 1/3 sviestinio moliūgo iš “Lidl turgelio“;
  • 1 kalakutienos krūtinėlė “Skonio ženklas“;
  • 1/2 puodelio grikių “Campo Largo“;
  • 1/2 citrinos iš “Lidl turgelio“;
  • 1/4 a. š. jūros druskos “Kania“;
  • 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų “Kania“;
  • 1/5 a. š. aitriosios paprikos “Kania“;
  • 1/2 a. š. rozmarino iš “Lidl turgelio“;
  • 1/2 a. š. raudonėlio “Mikado“;
  • 2 česnako skiltelės iš “Lidl turgelio“;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadona“.

Visus produktus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Grikius nuplauname ir išverdame lengvai pasūdytame vandenyje.
  2. Moliūgą supjaustome skiltelėmis arba kubeliais, suberiame į kepimo skardą. Lengvai apšlakstome alyvuogių aliejumi, įberiame šiek tiek druskos, pipirų, aitriosios paprikos. Pamaišome ir dedame į 200 °C orkaitę kepti apie 20 minučių, kol moliūgas suminkštės.
  3.  Į dubenį įspaudžiame česnaką ir citrinos sultis, suberiame druską, pipirus, rozmariną, raudonėlį, įpilame šaukštą alyvuogių aliejaus ir viską išmaišome. Dedame kalakutienos krūtinėlę, ir leidžiame jai pasimarinuoti apie valandą, geriausiam rezultatui pasiekti.
  4.  Marinuotą kalakutienos krūtinėlę įvyniojame į foliją ir dedame į 190 °C orkaitę kepti 30 minučių. Foliją pradengiame, ir mėsą kepame tol, kol ją galėsime lengvai pradurti smeigtuku.
  5. Į dėžutes dedame grikius, pjaustytus kalakutienos krūtinėlės gabaliukus, keptą moliūgą. Viską papuošiama petražolių lapeliais, kanapių sėklomis. Laikome šaldytuve.

Grikiai su kalakutiena

Pietūs sotūs, bet tuo pačiu lengvi, neapsunkina skrandžio. Valgykime moliūgus, kol dar nesibaigė sezonas, nes daržovė tikrai verta dėmesio. Kuo daugiau įvairių daržovių, tuo mažiau papildomų vitaminų reikės vartoti.

Keptas moliūgas pietų dėžutėje

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*