Pietūs dėžutėje

Itališkos perlinio kuskuso salotos

Perlinis kuskusas- itin patogus produktas, salotoms labiau tinkantis už įprastą kuskusą. Mažieji perliukai atrodo dailiai, o valgant tiesiog tirpsta burnoje. Šį kartą gaminau lengvas salotas su pomidorais ir mocarela, kurios keliavo kartu su manimi į darbą, ir buvo skaniai suvalgytos darbo pietums.

Ruošime 2 pietų dėžutes.

Ingredientai

  • 1 puodelis perlinio kuskuso;
  • 100 g. virtų avinžirnių;
  • 50 g. saliamio;
  • 200 g. mocarelos sūrio;
  • 1/2 žaliosios paprikos;
  • 2 v. š. Kalamata alyvuogių;
  • 100 g. vynuoginių pomidoriukų;
  • Šviežio baziliko lapelių.

Padažui:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. baltojo vyno acto;
  • 1/2 a. š. Dijon garstyčių;
  • 1/3 a. š. medaus;
  • 1/3 a. š. trinto česnako;
  • Džiovinto baziliko;
  • Džiovinto raudonėlio;
  • Čili dribsnių;
  • Druskos;
  • Maltų juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Perlinį kuskusą išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Dubenyje sumaišome kubeliais pjaustytą papriką, mocarelą ir saliamį. Griežinėliais arba pusiau perpjauname pomidorus, alyvuoges, susmulkiname baziliką ir viską suberiame į dubenį, išmaišome.
  3. Sumaišome visus padažo ingredientus. Prieskonių beriame po nedidelį žiupsnelį.
  4. Virtą kuskusą dedame į pietų dėžutes, ant viršaus dedame paruoštus salotų ingredientus. Papuošiame baziliko lapeliais, citrinos griežinėliais. Padažą laikome atskirame indelyje, užpilame ant salotų prieš valgant.

Salotas valgome šaltas, sandariai uždarę laikome šaldytuve, geriausia iki poros dienų.

Saliamį renkamės atsargiai, žiūrime, kad jame būtų kuo mažiau priedų. Jo dedame nedaus, tik dėl skonio.

Kuskuso salotos

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*