Meksikietiškas ryžių troškinys su kalakutiena

Ryžius tiesiog dievinu, ir juos dedu beveik į kiekvieną pietų dėžutę. Dažniausiai tiesiog paprastai išvirtus, vietoj garnyro. Pastaruoju metu labai pamėgau meksikietišką virtuvę, ir visai netikėtai pagaminau šį nuostabų patiekalą. Tai vienas iš tų “sumestukų“, kur meti viską ką turi, bet rezultate turi tobulą patiekalą.

Dalį supakavau į pietų dėžutes, kitą dalį valgėm su kepta višta. Bevalgant gimė dar viena šauni idėja. Kai kepam vištą, dažnai lieka nesuvalgytos mėsos. Tuos gabalėlius galima dėt į šį patiekalą vietoj kalakutienos. Sekantį kartą būtent taip ir darysiu, turėtų gautis ne ką prastesnis rezultatas.

Dabar prie patiekalo. Ir jokiu būdu nepamirštam sūrio!

Ingredientai

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 250 g. smulkintos kalakutienos;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1 čili pipiro;
  • 1 puodelis ilgagrūdžių ryžių;
  • 1/2 puodelio konservuotų pupelių (raudonųjų arba juodųjų);
  • 1 puodelis kukurūzų (šaldytų arba konservuotų);
  • 1/2 puodelio šaldytų žirnelių;
  • 1 skardinė konservuotų, smulkintų pomidorų;
  • 200 ml vištienos sultinio;
  • 2 a. š. malto kumino;
  • 1/2 a. š. maltos rūkytos paprikos prieskonių;
  • 1 a. š. aitriųjų pipirų prieskonių;
  • 1/4 a/ š. malto kajeno pipiro;
  • 1 puodelis tarkuoto čederio sūrio.

Gaminimo eiga

  1. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, kartu su smulkintu česnaku. Suberiame kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintą čili pipirą, maišydami pakepiname dar minutę. Sudedame smulkintą kalakutieną ir ant aukštos ugnies maišydami kepiname apie 5 minutes. Įberiame druskos ir pipirų, išpilame riebalų perteklių.
  2. Keptuvės turinį pastumiame į vieną kraštą, ir suberiame perplautus ryžius. Maišydami pakepiname minutę.
  3. Į keptuvę suberiame po šaltu vandeniu perplautus kukurūzus ir pupeles, tada žirnelius, pomidorus, sultinį, kuminą, papriką, aitriųjų pipirų prieskonius ir kajeną. Išmaišome, o užvirus sumažiname ugnį ir keptuvę uždengiame dangčiu.
  4. Kepame 15-20 minučių arba tol, kol ryžiai pilnai išvirs. Kelis kartus pamaišome, kad ryžiai neprisviltų. Patikriname ar netrūksta prieskonių, jeigu trūksta – įberiame trūkstamo prieskonio papildomai.
  5. Keptuvę nukeliame nuo ugnies, užberiame tarkuotą sūrį ir, keptuvę uždengę dangčiu, paliekame porai minučių, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*