Meksikietiškieji Tacos su kalakutiena

Tacos kitaip? Kodėl gi ne! Tai buvo bene viena geriausių mano improvizuotų pietų dėžučių. Skanu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Šaltą gal net skaniau, taip kad nereikės rūpintis jei po ranka neturite mikrobangų krosnelės.

Ingredientai

Ryžiams:

  • 3/4 puodelio rudųjų ryžių;
  • 1/8 a. š. druskos;
  • Tarkuota 1/2 laimo žievelė.

Kalakutienai:

  • 300 g. kalakutienos faršo;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 a. š. kajeno pipiro;
  • 1/3 a. š. česnako granulių;
  • 1/4 a. š. čili dribsnių;
  • 1/2 a. š. saldžiosios paprikos;
  • 1 a. š. malto kumino;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. maltų pipirų.

Salotoms:

  • 250 g. pomidoriukų;
  • 2 marinuoto jelapeno griežinėliai;
  • 1/3 raudonojo svogūno;
  • 1/3 laimo sultys;
  • 1/8 a. š. druskos.

Kita:

  • 50 g. konservuotų kukurūzų;
  • 40 g. tarkuoto čederio sūrio.

 

Gaminimo eiga

  1. Išverdame ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Pasūdome, ir išvirus įmaišome didžiąją dalį tarkuotos laimo žievelės.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepiname faršą apie 10 minučių. Pastoviai maišome, o įpusėjus kepimui suberiame visus prieskonius.
  3. Pomidorus supjaustome ketvirčiais, susmulkiname jelapeną ir svogūną. Viską užpilame laimo sultimis, įberiame druskos ir gerai išmaišome.
  4. Viską sluoksniuodami dedame į pietų dėžutes: ryžius, faršą, kukurūzus, pomidorų salsa salotas. Šalia įberiame sūrio, papuošiame laimo griežinėliu.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*