Makaronai idealiai tinka pietų dėžutėms. Jie yra puikus energijos šaltinis, o valgydama vakaronus suvartoju mažiau mėsos negu įprastai. Nors ir labiausiai mėgstu įprastus makaronus, stengiuosi rinktis pilno grūdo, ruduosius, nes juk sveikiau.
Gaminsime 3 porcijas.
Ingredientai
- 3 puodeliai pilno grūdo makaronų;
- 2/3 puodelio saulėje džiovintų pomidorų;
- 1 puodelis virtų žirnelių;
- 2 salierų stiebai;
- 1/4 puodelio raudonojo svogūno, smulkinto;
- 1 1/2 puodelio vištienos (virtos arba keptos);
- 3 v. š. smulkintų svogūno laiškų;
- 1/3 puodelio tarkuoto parmezano.
Padažui:
- 1 česnako skiltelė;
- 2 v. š. citrinos sulčių;
- 1 a. š. Dijon garstyčių;
- 2 a. š. majonezo (arba keičiam į graikišką jogurtą);
- 1/4 a. š. druskos;
- 1/4 a. š. pipirų.
Gaminimo eiga
- Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės. Į atvėsusius makaronus suberiame virtus žirnelius, juostelėmis pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, smulkintus salierus, svogūnų laiškus, svogūnus ir kubeliais pjaustytą vištieną. Suberiame tarkuotą parmezano sūrį ir išmaišome.
- Paruošiame padažą. Sumaišome visus ingredientus, įspaudžiame česnaką ir paruoštu padažu užpilame salotas. Viską gerai išmaišome ir sudedame į pietų dėžutes.
Galima gaminti ir versiją be mėsos, bet turėjau vištienos likučių, tad juos sėkmingai sunaudojau šiam receptui.
Skanaus!
Aušra