Pilno grūdo makaronai su vištiena

Makaronai idealiai tinka pietų dėžutėms. Jie yra puikus energijos šaltinis, o valgydama vakaronus suvartoju mažiau mėsos negu įprastai. Nors ir labiausiai mėgstu įprastus makaronus, stengiuosi rinktis pilno grūdo, ruduosius, nes juk sveikiau.

Gaminsime 3 porcijas.

Ingredientai

  • 3 puodeliai pilno grūdo makaronų;
  • 2/3 puodelio saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 puodelis virtų žirnelių;
  • 2 salierų stiebai;
  • 1/4 puodelio raudonojo svogūno, smulkinto;
  • 1 1/2 puodelio vištienos (virtos arba keptos);
  • 3 v. š. smulkintų svogūno laiškų;
  • 1/3 puodelio tarkuoto parmezano.

Padažui:

  • 1 česnako skiltelė;
  • 2 v. š. citrinos sulčių;
  • 1 a. š. Dijon garstyčių;
  • 2 a. š. majonezo (arba keičiam į graikišką jogurtą);
  • 1/4 a. š. druskos;
  • 1/4 a. š. pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės. Į atvėsusius makaronus suberiame virtus žirnelius, juostelėmis pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, smulkintus salierus, svogūnų laiškus, svogūnus ir kubeliais pjaustytą vištieną. Suberiame tarkuotą parmezano sūrį ir išmaišome.
  2. Paruošiame padažą. Sumaišome visus ingredientus, įspaudžiame česnaką ir paruoštu padažu užpilame salotas. Viską gerai išmaišome ir sudedame į pietų dėžutes.

Galima gaminti ir versiją be mėsos, bet turėjau vištienos likučių, tad juos sėkmingai sunaudojau šiam receptui.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *