Pusryčiams arba brunchui

Kai košės pabosta, o šaldytuvas lūžta nuo daržovių, renkamės lengvus pusryčius. Ir kiaušinius galima valgyti įdomiai, o ši idėja tiks ne tik pusryčiams, bet ir priešpiečiams.

Į šių pusryčių/priešpiečių dėžučių idėją įtraukiau sezoninius lietuviškus agurkėlius, kurių pagaliau sulaukėme ir Lidl parduotuvėse. Šiuo metu, vasarą, stengiuosi vartoti kuo daugiau sezoninių gėrybių, nes žiemą, kaip žinia, būna sunku rasti šviežių ir kokybiškų žalumynų.

Ingredientai

  • 40 g. gražgarstės iš “Lidl turgelio“;
  • 1 trumpavaisio agurko iš “Lidl turgelio“;
  • Sauja smidrų iš “Lidl turgelio“;
  • 3 kaimiškų kiaušinių;
  • Šaltai rūkyto kiaulienos kumpio “Dulano“;
  • Šaltai rūkytos lašišos filė “OceanSea“;
  • Alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • Druskos “Kania“;
  • Saulėgrąžų ir sezamų sėklų papuošimui.

Visus produktus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Kietai išverdame kiaušinius. Nuo smidrų nupjauname sumedėjusią dalį, nuplauname, ir juos lengvai apverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje. Verdame apie 3 minutes nuo vandens užvirimo.
  2. Į dėžutes dedame nuplautas ir nusausintas gražgarstes, apšlakstome aliejumi. Dėliojame virtų kiaušinių puseles, juostelėmis pjaustytą agurką, apvirtus smidrus, lašišos gabalėlius arba kiaulienos kumpio juosteles. Apiberiame sėklomis.

Prieskonių nedėjau, nes kiekvienas ingredientas iš savęs atneša įvairius, šviežius ir spalvingus skonius.

Dėžutes renkamės arba su lašiša, arba su kumpiu. Kiaulienos kumpiu gan dažnai paįvairinu salotas arba kiaušinių patiekalus. Mažas kiekis tikrai nėra blogai, viskame svarbiausia balansas.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*