Vištienos iešmeliai dvejopai

Jau gan senokai rašiau į šį skyrelį. Ne todėl kad neberuošiu pietų dėžutėse, tiesiog visko nebespėju! Dažniausiai maistą iš įprastinių receptų sudedu į dėžutes ir vuolia! 😀

Panašiai buvo ir šį kartą. 2 dienų pietums turėsim nuostabios vištienos iešmelius, prie kurių kepiau daržoves ir paruošiau ryžius dvejopai. Vištienos receptą rasite čia.

Daržoves kepiau orkaitėje, grilio rėžime. Nuplautus pievagrybius ir žiedeliais pjaustytą cukiniją apšlaksčiau alyvuogių aliejum, pagardinau žiubsniu druskos bei pipirų ir gerai išmaišius dėjau kepti apie 20 minučių. Paprasta, ir iš tikrųjų kuo paprastesnis patiekalas, tuo man skaniau!

2 porcijas patieksiu su virtais rudaisiais ryžiais. Dievinu juos dėl įpatingo jų skonio, verdant dedu tik šiek tiek druskos, daugiau nieko jiems nereikia.

Sekančios 2 porcijos su basmati ryžiais, į kuriuos įdėjau 1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės (ji taip nudažė ryžius). Ciberžolę stengiuosi kuo dažniau naudoti su ryžiais, kitur jos dar kol kas neprisijaukinau. Šis prieskonis labai naudingas bet turi įdomų skonį, dar nesuprantu jis man patinka ar ne 🙂

Paprasta!

Sekančias 2 dienas valgysiu garstyčiose marinuotą ir orkaitėje keptą vištieną (receptu dalinausi anksčiau) su orkaitėj keptom saldžiom bulvėm (kepimo principas tas pats: supjaustai kubeliais, pašlakstai alyvuogių aliejum, apibarstai druska su pipirais ir viskas). O penktadienį pietums – makaronai! Savaitgalį dėžučių neruošiu, būna mūsų atsipalaidavimo metas 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *