Čili troškinys su jautiena

Troškinys – legenda. Prieš kokį dešimt metų jį gamindavau iš kiaulienos. Šiek tiek pakeitusi savo mitybos įpročius, čili troškinį gaminu tik su jautiena arba kalakutiena. Šį kartą dalinuosi receptu, naudojant smulkintą jautieną.

Ingredientai

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • 1 didelis svogūnas iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 raudonoji paprika iš ”Lidl turgelio”;
  • 2 česnako skiltelės iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 čili pipiras iš ”Lidl turgelio”;
  • 1 a. š. aitriosios paprikos prieskonių ”Kania”;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos prieskonių ”Kania”;
  • 500 g. smulkintos jautienos ”Skonio ženklas”;
  • 1 kubelis jautienos sultinio ”Mikado”;
  • 400 g smulkintų pomidorų be odelių skardinėje ”Freshona”;
  • 1 v. š. rudojo Demerara cukraus ”Diamant”;
  • 2 v. š. pomidorų pastos ”Mikado”;
  • 1 v. š. kakavos ”Castello”;
  • Druskos ”Kania”;
  • Juodųjų pipirų ”Kania”;
  • 1 raudojųjų pupelių skardinė ”Freshona”;

Patiekimui: Ryžių, petražolių, sūrio, ciabatta duonelės.

Visus produktus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Susmulkiname svogūną, papriką, čili pipirą ir česnakus. Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame svogūnus ir kepiname 5 minutes. Suberiame česnakus, smulkintą papriką, čili pipirą, aitriųjų ir saldžiųjų paprikų prieskonius. Maišydami kepame dar 5 minutes.
  2. Į keptuvę sudedame smulkintą jautieną. Padidiname ugnį ir kepiname tol, kol mėsa paruduos. Maišydami smulkiname mėsą tol, kol nebeliks stambių gabaliukų.
  3. Sultinio kubelį ištirpiname 300 ml karšto vandens ir supilame į keptuvę. Supilame smulkintus pomidorus, cukrų, druskos ir pipirų pagal skonį. Įmaišome pomidorų pastą. Užvirus, sumažiname ugnį, keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname 30 minučių. Nepamirštame kartas nuo karto pamaišyti.
  4. Pupeles perplauname šaltu vandeniu ir suberiame į keptuvę. Troškiname dar 10 minučių. Paragaujame troškinio, ir įberiame dar prieskonių jeigu trūksta. Įmaišome kakavą ir paverdame dar minutę. Nukeliame dangtį ir troškinį paliekam pastovėti 10 minučių iki patiekiant.

Troškinį patiekiame su ryžiais arba su traškia duona bei sūriu.

Kakava troškiniui suteikia gilumo, labai nežymaus kartumo. Jeigu nemėgstate eksperimentuoti, galite drąsiai ją praleisti.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *