Lazanija su cukinijomis

Cukinijų lazanija su jautiena

Mažinat suvartojamų angliavandenių kiekį, o gal tiesiog nenaudojate glitimo turinčių produktų, bet dievinat lazaniją? Nėra padėties be išeities: makaronų lakštus keičiame cukinija, ir mėgaujamės kitokia lazanija.

Patiekalo tekstūra ir skonis šiek tiek skiriasi nuo tradicinės lazanijos, bet juk tam ir ieškome įdomesnių, dar nepabodusių patiekalų, tiesa? 🙂

Naudosime smulkintą jautieną, ir kepsime nedideliame 20 x 15 cm kepimo inde.

Ingredientai

  • 2 nedidelės cukinijos iš “Lidl turgelio“;
  • Alyvuogių aliejus “Primadonna“;
  • 1 a. š. druskos “Kania“;
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų “Kania“;
  • 1/2 a. š. česnakų granulių “Kania’‘;
  • 400 g. maltos jautienos “Skonio Ženklas“;
  • 1 svogūnas iš “Lidl turgelio“;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 puodelis pomidorų padažo “Italiamo“;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 mocarelos sūrio rutuliukai “Lovilio“;
  • 1/2 puodelio tarkuotos mocarelos “Lovilio“;
  • Saldžiosios paprikos prieskonių “Kania“.

Gaminimo eiga

  1. Cukiniją supjaustome pailgomis, maždaug 2 mm storio, juostelėmis. Iš vienos cukinijos gausite apie 6 juosteles.
  2. Cukinijas apšlakstome aliejumi, įberiame druskos, pipirų, česnako granulių, ir išmaišome. Dedame ant grotelių į 220 °C orkaitę ir kepame apie 5 minutes iš abiejų pusių, kol išgaruos cukinijų sultys. Apkepusias cukinijų juosteles nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  3. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, ir suberiame smulkintą svogūną. Kepame apie 4 minutes, tada suberiame smulkintus česnakus ir jautieną. Maišydami kepiname 5-7 minutes, kol mėsa gražiai paruduos. Išpilame visą susikaupusį skystį iš keptuvės, ir įmaišome Italiamo pomidorų padažą su prieskoniais.
  4. Dubenėlyje išplakame kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, galima įpjaustyti šviežio baziliko. Įmaišome pusę tarkuoto mocarelos sūrio.
  5. Sluoksniuojame lazaniją. Į pirmą sluoksnį dedame jautieną, antrą- cukinijų juosteles. Ant jų plėšome 1 mocarelos sūro rutuliuką, užpilame kiaušinio plakinį. Dedame dar vieną jautienos sluoksnį, vėl cukinijos juosteles, o viršutiniui sluoksniui- plėšome likusį mocarelos sūrio rutuliuką, apiberiame likusia tarkuota mocarela ir pagardiname saldžiąja paprika, mėgiamais prieskoniais.
  6. Kepame 180 °C orkaitėje 35 minutes.

Šią lazaniją pasigaminti išties nesudėtinga, galite naudoti įvairią mėsą, papildomai dėti kreminio sūrio. Kadangi tiesiog dievinu mocarelą, vietoj kreminio sūrio naudojau būtent ją.

Visus patiekalui naudotus produktus rasite Lidl Lietuva parduotvėse, o kad būtų paprasčiau įsivaizduot, kaip atrodė tas sluoksniavimas, pridedu nuotraukas:

1 sluoksnis.
2 sluoksnis.
3 sluoksnis.
4 sluoksnis.
5 sluoksnis.
6 sluoksnis.

Na ir, galiausiai, rezultatas! Gavosi netgi geriau, nei tikėjausi 🙂

Cukinijų lazanija su mocarela
Cukinijų lazanija

Puiki low carb pietų idėja, padėsianti suvartoti daugiau daržovių. Ar žinojot, kad kasdien mums jų reikia suvalgyti net 0.5 kg? Tikrai daug, tad drąsiai daržoves dėkit į įvairiausius patiekalus, netgi sumuštinius, ir niekada nepamirškit improvizuoti!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*