Orkaitėje keptos daržovės su jautienos dešrelėmis

Daržovės su jautienos dešrelėmis

Greita vakarienė arba pietūs skubantiems. Sezoninės daržovės keptos orkaitėje kartu su sausai brandintos jautienos dešrelėmis. Dešrelės gali būti ir sveikos, tereikia mokėti atsirinkti tinkamas. Vienintelis ingredientas turėtų būti mėsa, plius prieskoniai. Kaip jos atrodo prieš kepimą, galite pažiūrėti The Farm puslapyje. Ši šviežios ir kokybiškos mėsos krautuvėlė įsikūrusi Vilniuje, Ogmios mieste. Teko pralaukti ilgą eilę, tad panašu kad ši vieta gan populiari: kas šašlykų, kas paukštienos arba jautienos. O šaunioji pardavėja pataria įvairiais mėsos klausimais. Smagu, kai žmonės mėgsta savo darbą ir klientus pasitinka su šypsena veide!

Tokie vienos skardos pietūs pas mane būna gan dažni, nes valgau daug daržovių, o dėl laiko stokos dažnai nespėju kasdienai pasigaminti kažko įdomesnio, arba tiesiog nenoriu stovėti prie keptuvės arba puodo.

Gaminsime 4 porcijas. Likučius, kaip ir dažniausiai, dėjau į pietų dėžutes.

Ingredientai

  • 5 sausai brandintos jautienos dešrelės iš The Farm;
  • 1/2 brokolio;
  • 1/2 geltonosios cukinijos;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 5 raudonosios bulvės;
  • 100 g. vynuoginių pomidoriukų;
  • Keletas česnako skiltelių;
  • Persilado;
  • Jūros druskos (jei trūksta);
  • Baltųjų pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Aitriosios paprikos;
  • Šviežių petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.
  2. Kepimo skardą patiesiame folija arba kepimo popieriumi.
  3. Paruošiame daržoves: geltonąją cukiniją pjaustome su odelėmis, bulves taip pat. Kubeliais supjaustome papriką, brokolį žiedeliais, svogūną skiltelėmis. Pomidoriukų nepjaustome. Viską beriame į gilų dubenį, apšlakstome aliejumi, suberiame prieskonius ir įspaudžiame česnaką. Išmaišome gerai taip, kad aliejus lengvai padengtų visas dažoves. Beriame į skardą ir dedame kepti 30 minučių.
  4. Maždaug 10 kepimo minutę apverčiame daržoves, ir sudedame pusiau perpjautas dešreles.
  5. Išėmus iš orkaitės, apiberiame smulkintomis petražolėmis.

Idealiu variantu, patiekiame su rudaisiais ryžiais.

Itin svarbu naudoti prieskonius, nes būtent jie suteikia patiekalams puikų skonį. Savo virtuvėje turiu įvairiausių prieskonių, dažnai jų nebijau maišyti ir tikrai negailiu.

Pietų likučiai šaldytuve, sandarioje dėžutėje, gali išstovėti keletą dienų. Asmeniškai stengiuosi daugiau nei dviejų parų maisto dėžutėse nelaikyti, nes daržovės praranda savo skonį, pavandenija.

Orkaitėje keptos daržovės su dešrelėmis- greiti pietūs

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*