Imbierinės jautienos stir fry su ryžių makaronais

Nėra nieko skaniau už tobulai paruoštą jautieną! Bent jau man 🙂 Be galo mėgstu azijietišką virtuvę (tikriausiai jau minėjau ne kartą), ir kad nereikėtų labai išlaidauti kokybiškam restoranų maistui bei baimintis dėl per didelio riebalų kiekio, bandau pasigaminti kažką panašaus namuose. Pasigirsiu, dažnai gaunasi tikrai labai skaniai! Nesakau visada, nes nepavykusiais receptais niekada nesidalinu 🙂 Tad nieko nelaukę keliaujam į šių nuostabių skonių pasaulį.

Ingredientai

Jautienai marinuoti:

  • 220 g. minkštos jautienos išpjovos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. sodos kepimui;
  • 1 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 1 arbat. šaukšt. sojų padažo;
  • 1 arbat. šaukšt. aliejaus.

Pasiruošiame ir kitus ingredientus:

  • 2 lakštai plačių ryžių makaronų;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus kepimui;
  • 4 laiškiniai svogūnai;
  • 2 cm imbiero šaknis, smulkiai sutarkuota;
  • 2 arbat. šaukšt. Shaoxing vyno (jei nerasite, keiskite į ryžių vyną);
  • 1/2 arbat. šaukšt. sezamų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. tamsaus sojų padažo;
  • 2 valg. šaušt. šviesaus sojų padažo;
  • Žiubsnis cukraus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Puodelis daigų (pvz. sojų pupelių ar kitų)

Gaminimo eiga

  1. Jautieną supjaustome stambiais gabalėliais ir marinuojame valandą paruoštame marinate iš sodos, krakmolo, sojų padažo bei aliejaus. Soda padės išgauti panašią jautienos tekstūrą į tą, kurią ragaujame azijiečių restoranuose. Laikome šaldytuve.
  2. Įkaitiname savo Wok keptuvę su 1 1/2 šaukšto aliejaus kepimui, sudedame jautieną ir ant stiprios ugnies pastoviai maišydami kepame iš visų pusių apie pora minučių, kol jautiena paruduos. Mėsą perkeliame į lėkštę ir atlaisviname keptuvę.
  3. Supilame likusį aliejų kepimui į keptuvę, leidžiame įkaisti. Suberiame tarkuotą imbierą, pakepame 15 sekundžių kol imbieras atskleis savo nuostabų aromatą, ir galiausiai sudedame stambiai pjaustytus laiškinius svogūnus (padaliname maždaug į 4 dalis, pjauname įstrižai).
  4. Ryžių makaronus nuplikome verdančiu vandeniu ir paliekam pastovėti keletą minučių kol suminkštės. Sudedame į keptuvę ant svogūnų ir kepame pastoviai maišydami. Jei norit kad makaronai nesutrūkinėtų, nenaudokit mentelės. Tiesiog prisiminkit virtuvės šefus kurie apverčia blynus juos išmesdami į orą 🙂 Čia panašiai, atsargiai greitais rankos mostais maišykite keptuvės turinį.
  5. Iš keptuvės kraštų pilame vyną, sezamų aliejų, sojų padažą, cukrų, druską bei pipirus. Sudedame jautieną atgal į keptuvę. Būtiną viską gerai išmaišyti, tad jei produktai šiek tiek svyla, atsargiai pamaišome su medine mentele. Galiausiai sudedame daigus ir kepame tol kol jie šiek tiek suminkštės.

Patiekiame iš karto. Nustebsite, kaip jautiena tirpta burnoje!

Jei planuojate gaminti įpatingą patiekalą su jautiena, niekada nepirkite pačios pigiausios ir įsitikinkit jog mėsa yra šviežia ir minkšta. Nieko nėra blogiau nei kieta arba guminė jautiena!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*