Jautienos kąsneliai su chimichurri padažu

Artėja vakarėlis, ir norisi kažkokio įdomesnio užkandžio? Galvojame apie kažką neįprasto, sveiko, bet tuo pačiu sotaus ir skanaus, tinkančio tiek krepšinio stebėjimo vakarui, tiek įprastam draugų susibūrimui? Pamirštam traškučius, sūrius bei sumuštinius, ir atsigręžiam į gerą, kokybišką jautieną! Taip, teisingai išgirdote – jautieną. Nes jautiena nėra vien tik didelis kepsnys ar sotus troškinys, ir ji gali tapti puikiu, sodraus skonio vakarėlių užkandžiu.

Siūlau išmėginti šiuos sausai brandintos jautienos sprandinės kąsnelius su šviežiais pomidoriukais ir chimichurri padažu. Sausai brandinta jautiena yra minkšta, sultinga, turinti tikrą, gilų jautienos skonį, na o chimichurri padažas patiekalui suteikia stiprumo ir įvairiaspalvių skonių.

Kur rasti kokybiškos jautienos? Saviškę radau Assorti, mėsos skyriuje. Į Assorti dažniausiai keliauju dalykų, kurių negaliu rasti niekur kitur, arba tiesiog kažko naujo ir neįprasto. Pasirodo, jie turi ir ir platų pasirinkimą mėsos, kurią ir šį kartą išbandžiau. Sausai brandinta sprandinė šiam patiekalui tiks geriausiai, nes ji bus pakankamai minkšta ir greitai susikramtanti. Beje, patiekalą gardinau juodąja lavos druska ir ekologiškais juodaisiais česnakais, kurie jam suteikė išskirtinio skonio. Česnakai šiek tiek saldoki, ir labai skoniu derantys prie mėsos ir chimichurri padažo.

Judame prie recepto. Mėsą mėgstu pilnai iškepusią, tad kepimo laikas priderintas prie mano skonio, bet jei mėgstate ne pilnai iškepusią jautieną, siūlau šiek tiek patrumpinti kepimo laiką.

Ingredientai

Jautienai:

  • 500 g. Sausai brandintos jautienos sprandinės;
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus;
  • 1/4 puodelio raudono vyno acto;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 a. š. jūros druskos;
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų;
  • 150 g. vynuoginių pomidoriukų;
  • 1/2 mažo raudonojo svogūno.

Chimchurri padažui:

  • 1/2 puodelio smulkintų petražolių;
  • 1 v. š. raudonojo vyno acto;
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Maltų juodųjų pipirų;
  • Čili dribsnių.

Papuošimui ir paskaninimui:

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome alyvuogių aliejų, raudojojo vyno actą, trintą česnaką, pipirus bei druską dubenyje. Sudedame plačiais griežinėliais pjaustytą mėsą, uždengiame dubenį ir marinuojame šaldytuve 24 valandas.
  2. Visus chimichurri padažo ingredientus sudedame į blenderį ir susmulkiname. Petražolių iki vientisos masės nesmulkinu, palieku didesnius gabalėlius.
  3. Išmarinuotus kepsnius kepame grilyje apie 4-5 minutes iš abiejų pusių. Iškepus, uždengiame folija ir paliekame “pailsėti“. Supjaustome nedideliais gabalėliais.
  4. Pusiau perpjauname pomidoriukus, plonai supjaustome svogūną ir sumaišome kartu su jautienos gabalėliais. Viską pagardiname chimichurri padažu, apiberiame lavos druska, įdedame keletą juodųjų česnakų ir papuošiame laimo skiltelėmis.

Imame medinius smeigtukus ir mėgaujamės minkšta jautiena su aromatingais pomidorais ir kvapniomis petražolėmis.

Ant mėsos įspaudžiame šiek tiek laimo sulčių paįvairinti skoniui.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*