Jautienos šonkauliukai su BBQ padažu

Kviečiu visus šonkauliukų mylėtojus išbandyti šį receptą, kartu pasigaminant ir sveiką BBQ padažą.

Geriausiam rezultatui renkamės kokybišką jautieną, kurios galite rasti mano pamėgtoje internetinėje parduotuvėje Balta Karvė. Joje prekiaujama produktais tiesiai iš ūkininkų ir gamintojų, kurie yra praėję kokybės patikrinimus, tad prastų produktų tikrai neįsigysime.

Ingredientai

Šonkauliukams:

  • 1 kg. jautienos šonkaulių;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. česnako granulių;
  • 1 v. š. svogūnų miltelių;
  • 1/2 v. š. maltų kajeno pipirų;
  • 1 v. š. rudojo cukraus;
  • 1 a. š. čili prieskonių;
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos prieskonių;
  • 3/4 a. š. druskos.

BBQ padažui:

  • 3 v. š. pomidorų pastos;
  • 1 a. š. obuolių sidro acto;
  • Paprikos prieskonių;
  • Česnako granulių;
  • Svogūnų miltelių;
  • Kajeno pipirų;
  • Dūmo kondensato.

Gaminimo eiga

  1. Šonkauliukus nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir padengiame aliejumi. Įmaišome visus prieskonius ir gerai įmasažuojame į mėsą. Sudedame į plastikinį maišelį ir palaikome šaldytuve 1-2 valandas.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 120 °C. Šonkaulius dedame ant folija patiestos kepimo skardos. Paėmę dar vieną folijos lapą, dedame ant viršaus sujungdami su apatiniu folijos lapu taip, kad neliktų jokių tarpų išeiti garams.
  3. Kepame 3.5 – 4 valandas, priklausomai nuo šonkaulių dydžio. Po 3.5 valandų patikriname šakute- jeigu mėsa lengvai atsiplešia, ilgiau kepti nebereikia.
  4. Paruošiame barbekiu padažą. Visus ingredientus dudedame į puodą, įpilame šiek tiek vandens ir verdame tol, kol padažas sutirštės. Viriau apie 10 minučių.
  5. Iš skardos išpilame riebalus, šonkaulius aptepame norimu kiekiu padažo ir dedame atgal į orkaitę kepti tol, kol padažas sutirštės ir tarsi prilips prie šonkauliukų.
  6. Patiekiame karštus.

Tiesa, nors ir skonio nekeisčiau į jokį kitą, šonkauliukų norėčiau mažesnių 🙂 Perkant internetu negali žinot, kaip produktas tiksliai atrodys, tad gavau gerokai didesnius nei tikėjausi, nors mėsos kokybė buvo fantastiška. Tad jeigu norite vaišinti svečius, arba šiuo patiekalu puošti savo vaišių stalą, rekomenduočiau šonkauliukus išsirinkti patiems.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *