Jautienos steikas su keptomis daržovėmis

Didelio mokslo iškepti tobulam steikui nereikia, svarbiausia yra pasirinkti tinkamą mėsą. Viskas ko reikia gerai mėsai – druska ir pipirai. Jokio vargo, keletas minučių, ir pietūs garuoja ant stalo. Šią taisyklę greičiausiai žino visi, tad šiandien sumaniau steiką paruošti kitaip. Su imbieru ir be jokios druskos ar pipirų. Prie steiko – keptos česnakinės daržovės. Restoranas namie? Tikrai ne prasčiau.

Gaminsime 2 porcijas.

Ingredientai

  • 2 sausai brandinti Kitchen me jautienos didkepsniai;
  • 1 1/2 v. š. sviesto;
  • 1 v. š. tarkuoto imbiero;
  • 2 v. š. sojų padažo;
  • 1/2 raudonosios paprikos;
  • 8 pievagrybiai;
  • 1/2 mažos cukinijos;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 8 vynuoginiai pomidoriukai;
  • 5 česnako skiltelės;
  • 2 v. š. alyvogių aliejaus;
  • 1 v. š. čiobrelio lapelių;
  • Druskos ir pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Susmulkiname daržoves: grybus pusiau, cukiniją riekelėmis, papriką juostelėmis, svogūnus nedideliais ketvirčiais, na o pomidoriukus paliekame nepjaustytus. Viską sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką, suberiame čiobrelio lapus, druską su pipirais ir gerai išmaišome. Viską kepsime apie 20 minučių orkaitėje, vidutinėje temperatūroje. Nepamirštame daržovių apversti!
  2. Įkaitiname didelę keptuvę be riebalų ant vidutiniškos – aukštos ugnies. Dedame didkepsnius ir kepame iš abiejų pusių apie 1-2 minutes, kol gražiai paruduos. Perkeliame į lėkštę.
  3. Į keptuvę įdedame sviestą, o jam ištirpus suberiame tarkuotą imbierą. Maišydami kepiname 30 sekundžių, tada supilame sojų padažą ir dar kartą gerai išmaišome. Sudedame kepsnius atgal į keptuvę kartu su visomis jų išskirtomis sultimis, ir kepame dar 4 minutes, kas minutę juos vis apversdami. Patiekiame iškart. Mėgstantiems pilnai iškeptą kepsnį, kepti keletu minučių ilgiau.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*