Tacos su jautiena

Meksikietiškieji tacos su jautiena

Kai žinau, jog turėsiu svečių, ir nenoriu daug laiko praleisti virtuvėje, mane visada gelbėja TEX MEX vakarėlio užkandžiai 🙂 Kad ir kas tai būtų: tacos, nachos, fajitos, kukurūzų traškučiai su gvakamole. Visiškai nesvarbu kuris iš šių variantų, nes visi labai greitai paruošiami, ir galintys išgelbėt nuo svarbiausio klausimo: kuo pavaišinti draugus?

Fajitoms tiesiog apkepinu vištieną su daržovėmis: paprikomis, svogūnais. Dedu specialių fajita prieskonių mix’ą ir viską kraunu į tortilijas, na o ant viršaus, žinoma, keliauja sūris.

Kukurūzų traškučiams tiesiog sutrinu avokadą su šlakeliu citrinos sulčių, įberiu prieskonių, tokių kaip druska, pipirai, čili, ir dipping padažas jau paruoštas!

Šį kartą gaminau tacos su jautiena. Irgi labai greitas paruošimas, iš esmės tereikia pakepint mėsą, subert prieskonių mix’ą ir pasiruošti šiek tiek daržovių bei sūrio. Santamaria turi įvairiausių prieskonių mišinių, tortilijų paplotėlių, kukurūzų krepšelių, traškučių, padažų ir visko, ko gali prireikti Meksikietiško stiliaus vakarėliui. Jų produkcija man patinka tuo, jog viskas yra sveika, labai palengvina paruošimą, ir yra daug pasirinkimo netoleruojantiems glitimo.

Ingredientai

  • 500 g. jautienos;
  • 1 svogūno;
  • 2 v. š. tacos prieskonių mišinio;
  • Kukurūzų krepšelių;
  • Pomidorų;
  • Salotų;
  • Kukurūzų;
  • Avokado.

Gaminimo eiga

  1. Mėsą apkepiname keptuvėje kartu su smulkintu svogūnu. Suberiame prieskonius ir kepame tol, kol mėsa pilnai iškeps.
  2. Kukurūzų krepšelius pašildome orkaitėje pagal instrukcijas ant pakuotės.
  3. Į kukurūzų krepšelius dedame mėsą, salotas, pomidorus, kukurūzus, trintą avokadą, ant viršaus- sūrį.

Meksikietiškieji jautienos tacos su daržovėmis
Tacos puikiai tiks ne tik vakarėliui, bet ir jaukiam filmų peržiūros vakarui

Paruošimas išties neįtikėtinai lengvas, tam net nereikia jokio specialaus recepto!

Į likusią mėsą įdedu Santamaria taco padažo, pašildau, ir valgome kartu su nachos, naudodami kaip padažą traškučiams 🙂 Papildomai dedame trinto avokado.

Ruošdami tacos, nepatingėkit tuo pačiu pasigamint padažą nachos traškučiams

Tokie vieno kąsnio užkandžiai man labai patinka! Priklausomai nuo situacijos, nachos valgyti paprasčiau nei tacos, nes juos valgant tiekas nesibarsto, ir tai tik vieno kąsnio užkandis.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Santamaria.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*