Nachos su jautiena ir sūriu

Nachos su jautiena

Nachos- vakarėlių maistas, ir puikus pakaitalas bulvių traškučiams. Kepti jie itin traškūs, o pasirinkti sveiki pagardai šiam užkandžiui suteikia įvairių spalvų. Nachos naudoju ne tik mėsą su sūriu, bet ir gaminu naminę salsą- pomidorų padažą.

Ingredientai

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 kg. maltos jautienos;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 v. š. fajita prieskonių (naudojau “Santa Maria“);
  • 185 g. nachos traškučių;
  • 1/2 skardinės raudonųjų pupelių;
  • 1/2 skardinės konservuotų kukurūzų;
  • 1 puodelis tarkuoto čederio sūrio;
  • 1 didelis pomidoras;
  • 1/2 mažo raudonojo svogūno;
  • 1 a. š. balto vyno acto;
  • Čili dribsnių;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1 marinuotas jelapeno pipiras;
  • 2 v. š. graikiško jogurto;
  • 2 v. š. smulkintos kalendros.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi arba lengvai patepame aliejumi.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų, ir suberiame jautieną kartu su smulkintu česnaku. Maišydami kepame apie 5 minutes, kol jautiena apskrus ir iškeps. Įmaišome fajita prieskonius, nupilame riebalų perteklių.
  3. Į kepimo skardą dedame nachos vienu sluoksniu. Beriame jautieną, pupeles, kukurūzus, ant viršaus- sūrį. Dedame į orkaitę kepti apie 6 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir patiekalas sušils.
  4. Kol nachos kepa, paruošiame salsą. Smulkiais kubeliais supjaustome pomidorą su svogūnu. Įpilame actą, šiek tiek druskos, pipirų, čili dribsnių ir smulkintos kalendros. Viską gerai išmaišome.
  5. Nachos patiekiame karštus kartu su jogurtu, jelapenu ir salsa. Apiberiame smulkinta kalendra.

Nachos su jautiena

Greitai paruošiama, ir šiam patiekalui nei vienas vakarėlio dalyvis tiesiog neatsispirs! Jeigu nemėgstate pomidorų, vietoj salsos galite šalia patiekti gvakamolę- bus taip pat skanu 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*