Tirpstančios burnoje jautienos troškinys

Jautiena niekada nebuvo tas patiekalas, kurį pagaminčiau labai skaniai. Nors ir skanų skonį išgaudavau, ją arba perkepdavau arba dar neaišku ką padarydavau, ko pasekoje mėsa būdavo tąsi, neįkandamai kieta arba tiesiog guminė. Kartais gaudavosi neblogai, bet vis kažko trūkdavo iki tobulumo. Ir, mano nuostabai, netyčia padariau atradimą! Tirpstanti burnoje jautiena! Tikiuosi kad ne vyno dėka (taip taip, kažkur reikėjo sunaudot likutį, nes jau nuo Kalėdų užėmė vietą šaldytuve)! Jei alkoholis visiškas jūsų priešas, vietoj jo naudokit tokį patį kiekį vandens.

Pirmyn!

Ingredientai

  • 4 saliero stiebai, stambiai supjaustyti;
  • 1 svogūnas, stambiai supjaustytas;
  • 90 g. pievagrybių, stambiai supjaustytų;
  • 2 didelės morkos, stambiai supjaustytos;
  • 5 lauro lapai;
  • 3 čiobrelio šakelės (džiovinti čiobreliai irgi tiks);
  • 1 valg. šaukšt. augalinio aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 valg. šaukšt. paprastų baltų miltų;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų piure;
  • 2 valg. šaukšt. vorčesterio padažo (arba keisti į sojos padažą, ryžių actą ir šiek tiek cukraus);
  • 2 jautienos sultinio kubeliai;
  • 850 g. kubeliais pjaustytos jautienos.

Gaminimo eiga

  1. Jautieną apipurškiau šiek tiek alyvuogių aliejaus, apibėriau druska ir pipirais (nebūtina) ir dėjau kepti į 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepiau apie 35 minutes.
  2. Į puodą sudedame salierus, morkas, lauro lapus, čiobrelius, įpilam aliejų ir įdedam sviestą. Maišom kol sviestas ištirps, kelias minutes patroškinam. Įmaišome miltus, ir maišom tol kol jie taps permatomais. Įspaudžiame pomidorų piure, įpilam vorčesterio padažą (arba alternatyvą – sojų padažą, actą ir cukrų) ir įmetam jautienos sultinio kubelius. Iš lėto įpilam 400 ml vandens ir 200 ml raudonojo vyno. Jeigu vyno nenorite naudoti, pilkite 600 ml vandens. Leidžiam troškiniui užvirti, sudedame keptą jautieną. Užvirus sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir troškiname maždaug pusvalandį, arba tol kol morkos išvirs (kadangi jautiena kepta, mūsų tikslas leisti jai suminkštėti,  na o morkos verda ilgiausiai). Pievagrybius sudedu maždaug įpusėjus troškiniui virti.
  3. Jeigu norite tirštesnio troškinio, prieš išjungiant ugnį į troškinį įmaišykite šaukštą kukurūzų miltų.

Na ir viskas! Jei jautienos kepti nenorite, galite žalią mėsą dėti tiesiai į troškinį, o visą karščiui atsparų puodą su dangčiu dėti į orkaitę, kepti maždaug 2- 2.5 valandos. Tokiu būsu negaminu nes man asmeniškai užima per daug laiko, plius neturiu orkaitei tinkančio puodo 😀

Troškinį valgykit su kuo tik norite, mes šį kartą valgėm su ryžiais.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

15 Comments

  1. Nepyliau vyno, tai mėsa kaip guminė. Reikėjo praktiškai išmesti troškinį.

     
  2. Gardu gardu

    As irgi nepyliau vyno,o toliau viska dariau pagal recepta-gavosi puikiai! Labai gardu-rekomenduoju 🙂

     
  3. Pirmą kartą gavosi skani, nepopierine jautiena. Įvertino visa šeima, o jie įnoringi. Ačiū už receptą.

     
  4. Aš taip pat neoabai draugauju su jautiena, bet šis receptas nuostabus!
    Gavosi labai gerai!
    Ačiū!

     
  5. Nepyliau vyno, nes neturėjau. Troškinys tobulas. Kaip ir visi kiti skaniaisveikai receptai. Ačiū

     
  6. Beje, dariau su žvėriena. Ir netgi su ja receptas pasiteisino.

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *