Kiaulienos troškinys su medumi

Kiaulienos troškinys su medumi

Kiauliena mano virtuvėje atsiranda retai, bet kai atsiranda, visada stengiuosi iš jos išgauti kuo įdomesnį skonį. Ši mėsa tiesiog fantastiškai dera su medumi, tad šiandien pasiryžau gaminti aromatingą kiaulienos troškinį. Su medumi, žinoma.

Troškinys yra vienas tų patiekalų kuriuos gaminu, kai neturiu pakankamai laisvo laiko gaminimui, o pietus vistiek reikia paruošti. Kiekvieną kartą stengiuosi naudoti vis kitus produktus, kad savo mityboje naudočiau įvairesnius produktus. Būtent dėl to šį kartą pasirinkau kiaulieną. Šiuo metu didelį kiekį minkštos kiaulienos mentės galite įsigyti Lidl Lietuva.

Pagal šį receptą pagaminta mėsa buvo itin minkšta, o medus jai suteikė papildomo švelnumo.

Ingredientai

100 g. džiovintų abrikosų ”Alesto”;

600 ml vištienos sultinio ”Mikado”;

2 česnako skiltelės;

3 v. š. alyvuogių aliejaus ”Deluxe”;

800 g. kiaulienos mentės ”Skonio ženklas”;

2 v. š. skysto medaus ”Marlene”;

1 didelis svogūnas iš ”Lidl turgelio”;

1 poras iš ”Lidl turgelio”;

3 saliero stiebai iš ”Lidl turgelio”;

1 v. š. malto kumino ”Mikado”;

1 v. š. tarkuoto imbiero iš ”Lidl turgelio”;

Druskos ”Kania”;

Juodųjų pipirų ”Kania”;

Čiobrelio šakelių iš ”Lidl turgelio”;

50 g pistacijų ”Alesto”.

Visus produktus rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Abrikosus suberiame į dubenį, užpilame karštu sultiniu ir leidžiame brinkti 30 minučių. Suberiame česnaką ir viską sumalame smulkintuvu iki vientisos masės.
  2. Puode įkaitiname aliejų ir sudedame kubeliais pjaustytą kiaulienos mentę. Maišydami kepiname tol, kol mėsa lengvai apkeps iš visų pusių. Supilame medų ir dar šiek tiek maišydami pakepiname.
  3. Į puodą suberiame smulkintus svogūnus, porą ir stambiai pjaustytą salierą. Pakepinus keletą minučių, suberiame prieskonius, imbierą, ir kepiname dar porą minučių. Supilame abrikosų piurė kartu su smulkintomis pistacijomis, uždengiame puodą ir troškiname apie 30 minučių arba tol, kol kiauliena suminkštės.

Kiaulienos mentės troškinys

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *