Aitrios triušienos troškinys itališkai

Vienas didžiausių mitų, kad triušiena yra sausa. Kaip paruoši, tokią ir turėsi. Šis receptas yra su itin sultinga ir minkšta mėsa. Triušiena yra laikoma viena naudingiausių mėsų, turi daugiau baltymų net už vištieną, bet tuo pačiu turi nemažai sausgyslių, tad kai kurie gabalėliai sunkiau kramtomi. Nepaisant to, ši mėsa puikiai tinka norint paįvairint savo mitybą ir išmėgint naujus skonius.

Ingredientai

  • 250 g. Lapino puota triušienos gabalėlių;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • 1 a. š. miltų;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus kepimui;
  • 1 baltas svogūnas;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 1 raudonas čili;
  • 1 v. š. baltojo vyno acto;
  • 200 ml daržovių sultinio;
  • Šakelė vynuoginių pomidoriukų;
  • Šviežio baziliko ir rozmarino (po kelias šakeles).

Gaminimo eiga

  1. Triušienos gabalėlius apibarstome druska ir pipirais, galiausiai apibarstome šaukšteliu miltų.
  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir sudedame triušieną. Maišydami kepiname ant didelės ugnies kol mėsa įgaus lengvai auksinę spalvą. Išimame iš keptuvės ir perkeliame į lėkštę.
  3. Į keptuvę supilame likusį aliejų. Suberiame juostelėmis pjaustytą svogūną, įspaudžiame česnaką ir įdedame išilgai perpjautą čili. Kepiname vis pamaišydami tol kol svogūnas suminkštės. Sudedame triušieną atgal į keptuvę ir supilame actą. Po kelių minučių suberiame pusiau perpjautus pomidoriukus ir supilame daržovių sultinį. Sumažiname ugnį ir kepame 20 minučių.
  4. Į keptuvę suberiame smulkintus bazilikus ir petražoles. Viską kepame tol kol sutirštės padažas.

Triušieną patiekiame su mėgiamomis kruopomis (aš rinkausi virtą bolivinę balandą). Papuošiame smulkintais žalumynais.

Troškinys tinka keliauti tiesiai į pietų dėžutes – pažadu, kolegos tikrai klausinės ką taip skaniai valgote!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*