Humusas

Namų gamybos humusas, arba kitaip avinžirnių užtepėlė, puikiai pakeisiantis sviestą ant Jūsų sumuštinių.

Ingredientai

  • 400 g. virtų avinžirnių (arba 1 skardinė avinžirnių vandenyje, juos perplauname šaltu vandeniu);
  • 60 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių;
  • 2 valg. šaukšt. sezamų sėklų pastos tahini;
  • 2 valg. šaukšt. vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
  • 2 česnako skiltelės, trintos;
  • Druskos ir pipirų, pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Visus ingredientus sudedame į blenderį ir sumalame. Jeigu norisi šiek tiek skystesnės konsistencijos, įpilame dar keletą šaukštų vandens. Paragaujam, jeigu trūksta druskos įberiame dar.
  2. Viską sudedame į sandarų indelį ir laikome šaldytuve. Tepame ant duonos, arba patiekiame kartu su salotomis.

Humuso receptų yra įvairių, na o šis yra sumažinto riebumo, liesesnis. Jeigu norėsis kažko riebaus, visada galima į savo patiekalą (sumuštinį ar salotas) įsidėti avokado ar lašišos.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *