Namų gamybos humusas, arba kitaip avinžirnių užtepėlė, puikiai pakeisiantis sviestą ant Jūsų sumuštinių.
Ingredientai
- 400 g. virtų avinžirnių (arba 1 skardinė avinžirnių vandenyje, juos perplauname šaltu vandeniu);
- 60 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių;
- 2 valg. šaukšt. sezamų sėklų pastos tahini;
- 2 valg. šaukšt. vandens;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 2 česnako skiltelės, trintos;
- Druskos ir pipirų, pagal skonį.
Gaminimo eiga
- Visus ingredientus sudedame į blenderį ir sumalame. Jeigu norisi šiek tiek skystesnės konsistencijos, įpilame dar keletą šaukštų vandens. Paragaujam, jeigu trūksta druskos įberiame dar.
- Viską sudedame į sandarų indelį ir laikome šaldytuve. Tepame ant duonos, arba patiekiame kartu su salotomis.
Humuso receptų yra įvairių, na o šis yra sumažinto riebumo, liesesnis. Jeigu norėsis kažko riebaus, visada galima į savo patiekalą (sumuštinį ar salotas) įsidėti avokado ar lašišos.
Skanaus!
Aušra