Moliūginis humusas

Tikriausiai visi gerai žinome humusą – avinžirnių užtepėlę, kuri jau ne vienam pakeitė sviestą rytiniuose sumuštiniuose. Kadangi Lapkritis yra moliūgų metas, nusprendžiau išmėginti kitokį humusą (jeigu jį galima taip pavadinti) – ne iš avinžirnių, o iš moliūgo. Rezultatas nustebino, nes ragautojai neatspėjo iš ko ši užtepėlė pagaminta 🙂

Ingredientai

  • 0.5 kg mažo moliūgo;
  • 2 v. š. citrinos sulčių;
  • 1 česnako skiltelė;
  • 5 v. š. sezamų pastos;
  • 1/2 v. š. druskos;
  • 1/4 v. š. malto kajeno pipiro;
  • Alyvuogių aliejaus;

Patiekimui: sezamų sėklų, petražolių, duonos, pipirų malūnėlyje.

Gaminimo eiga

  1. Moliūgą supjaustome kubeliais, suberiame į kepimo skardą ir apšlakstome aliejumi. Orkaitę įkaitiname iki 220 °C ir įdedame moliūgus. Kepame tol kol suminkštės. Jei moliūgai pradeda džiūti, į skardą įpilame šiek tiek vandens.
  2. Į blenderį sudedame iškepusius moliūgus, įspaudžiame česnaką, įpilame citrinos sultis, sezamų pastą, suberiame pipirus bei druską. Viską sumalame iki vientisos masės.
  3. Humusą sudedame į lėkštutę, šaukštu padarome vageles ir įpilame šiek tiek aliejaus. Papuošiame smulkintomis petražolėmis, sezamų sėklomis, pipirais.

Valgome su duona. Paprasčiausias ir mano mylimiausias sumuštinis – duona, humusas ir avokadas 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*