Pesto padažas

Pesto padažas

Pesto padažą dažnai gaminu namuose. Pirktinis pesto ne visada patenkina mano skonį, tad pasigaminusi pati visada esu tikra, jog padažas man tikrai patiks. Pati mėgstu ne tokį aitrų, švelnesnio skonio pesto.

Jau ne kartą esu kalbėjusi, jog mano namuose visada yra bazilikų vazonėlyje, kuriuos perku Lidl Lietuva parduotuvėse. Jie ne tik vešlūs, bet ir pakankamai ilgai išsilaiko nenuvytę. Pesto naudoju būtent šiuos kvapniuosius bazilikus.

Pesto turėti šaldytuve itin naudinga: padažas sveikas, visada panaudosit su mėgstamais makaronais arba užkandžiais. Kadangi padažas sodraus skonio, tereikia išsivirti makaronus ir sumaišyti su pora šaukštų šio pesto, ir greiti pietūs bus garantuoti. Netgi nereikės jokių kitų ingredientų!

Na o visus produktus, reikalingus šiam receptui, rasite Lidl Lietuva parduotuvėse.

Ingredientai

  • 2 bazilikų vazonėliai iš ”Lidl turgelio”;
  • 1/4 puodelio kedro riešutų ”Alesto”;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1/2 puodelio parmezano sūrio ”Lovilio”;
  • 1/4 a. š. druskos ”Kania”;
  • Žiupsnis juodųjų pipirų ”Kania’‘;
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus ”Primadonna”;
  • Šlakelis citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

  1. Į blenderį sudedame bazilikų šakeles, kedro riešutus, česnaką, tarkuotą parmezaną, druską ir pipirus. Viską sumalame iki vientisos masės.
  2. Iš lėto pilame aliejų, ir maišome silpniausiu rėžimu. Jeigu rėžimas bus per stiprus, alyvuogių aliejus gali apkarsti.
  3. Į pesto įmaišome šlakelį alyvuogių aliejaus, gerai išmaišome ir viską supilame į sandarų indelį. Laikome šaldytuve iki savaitės.

Pesto padažas

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *