Šviežių pomidorų padažas su baziliku įvairiems patiekalams

Universalus pomidorų padažas

Kai pomidorų namie tiek daug, jog net nebežinai ką su jais daryti, gaminu universalų pomodorų padažą, kuris tiks ne tik makaronams, bet ir kitiems patiekalams pagardinti.

Į padažą dedu nemažai prieskonių, tad jis gaunasi toks skanus, jog gaminant kažkokį patiekalą, nereikia papildomų prieskonių. Jį naudoju ir picos padui patepti, pilu į troškinius, sriubas. Geriausia dalis yra ta, jog šį padažą galima užšaldyti, ir panaudoti kada tik prisireiks!

Tad jei turit daug pmidorų, rekomenduoju išmėginti šį receptą.

Ingredientai

  • 9 pomidorai;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • 3 v. š. smulkinto šviežio baziliko;
  • 1 v. š. smulkintų petražolių;
  • 1 a. š. rudojo cukraus;
  • 1 a. š. balzaminio acto;
  • 1 a. š. raudonėlio;
  • 3 lauro lapai;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname alyvuogių aliejų ir suberiame smulkiai supjaustytą morką kartu su svogūnu. Kepame apie 7 minutes kol suminkštės. Suberiame smulkintą česnaką su čili dribsniais, maišydami trumpai pakepiname.
  2. Į puodą sudedame supjaustytus pomidorus kartu su lauro lapais, sumažiname ugnį ir troškiname apie 15 minučių.
  3. Lauro lapus išimame, pomodorus sutriname iki vientisos masės, suberiame likusius prieskonius, šviežią baziliką su petražolėmis ir įpilame balzaminio acto. Gerai išmaišome ir verdame dar keletą minučių. Išvirus- atvėsiname ir supilstome į sandarius indus.

Padažą šaldytuve galima laikyti keletą dienų, tad pasilieku tiek, kiek planuoju sunaudoti. Likutį supilstau į specialius šaldymo maišelius ir dedu į šaldymo kamerą. Kai prisireiks, atšildysiu ir dėsiu į makaronus- tereikės pašildyti padažą ir išvirti makaronus. Paprasta!

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*