Antiena su medumi ir daržovėmis

Antiena Lietuvoje nėra labai populiari. Na, bent jau tikrai ne tokia populiari kaip vištiena. Dažniausiai antį siejame su šventėmis, ypač Kalėdomis. Dažnai girdėdavau jog antiena yra sausa ir neskani.. Netiesa! Kaip pagaminsi, tokia ir bus. Taip, ji turi specifinį skonį, bet man jis labai patinka. Ir niekada antienos neteko pagaminti sausai.

Jeigu turite atliekamos antienos kulšelių mėsos, siūlau greitą stir fry – ant aukštos ugnies keptus antienos gabalėlius su daržovėmis.

Ingredientai

  • 350 g. Lapino puota antienos kulšelių mėsos;
  • 2 v. š. medaus;
  • 4 v. š. tamsaus sojų padažo;
  • 2 morkos;
  • Keletas laiškinių svogūnų;
  • 1/4 pekino kopūsto;
  • 1 v. š. augalinio aliejaus.

Patiekimui: virti ryžiai, žolelės papuošimui.

Gaminimo eiga

  1. Antienos kulšelių mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais. Medų sumaišome su sojų padažu ir sudedame antieną. Paliekame marinuotis bent keletui minučių.
  2. Morkas ir laiškinius svogūnus supjaustome plonomis pailgomis juostelėmis. Susmulkiname kopūstą.
  3. Gilioje WOK keptuvėje įkaitiname aliejų. Antį išimame iš padažo, kiek įmanoma jį nupildami ir palikdami dubenėlyje. Ją sudedame į įkaitintą keptuvę ir maišydami kepiname 2-3 minutes ant didelės ugnies. Išimame iš keptuvės.
  4. Toje pačioje keptuvėje kepiname morkas 1 minutę. Suberiame laiškinius svogūnus, kopūstus ir apkepintą antieną. Supilame marinatą ir kepame dar 3 minutes, pastoviai maišome. Jeigu trūksta prieskonių – paskaniname.

Antieną patiekiame ant virtų ryžių.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*