Antienos kulšelės

Antienos kulšelės su žirniais

Nors antiena ir nėra labai populiari mėsa Lietuvoje, ją tikrai būtų naudinga įtraukti į savo mitybą. Antienoje gausu ne tik baltymų, vitamino B, bet ir geležies, kurios su maistu įprastai gauname per mažai.

Kalėdoms tradiciškai kepu visą antį, na o ką įdomaus pasigaminti kasdienai? Antienos kulšelės yra vienas iš variantų. Šį kartą jas kepiau orkaitėje su daržovėmis ir raudonuoju vynu, o patiekiau su žaliųjų žirnelių piurė.

Ingredientai

  • 4 Kitchen me antienos kulšelių;
  • 1/3 a. š. cinamono;
  • 1/3 a. š. maltų gvazdikėlių;
  • 1/3 a. š. druskos;
  • 3 rozmarino šakelės;
  • Šalavijų šakelės;
  • Čiobrelių šakelės;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 1 puodelis raudonojo vyno;
  • 1 svogūnas;
  • 1 morka;
  • 1 saliero stiebas;
  • 1 lauro lapas;
  • 200 ml daržovių sultinio.

Žirnelių piurė:

  • 400 g. šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/4 puodelio grietinėlės.

Gaminimo eiga

  1. Antienos kulšeles apiberiame druska, cinamonu, gvazdikėliais, uždedame rozmarinų, čiobrelių ir šalavijų šakeles. Dedame į šaldytuvą bent valandai.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Į kepimo skardą dedame prieskonių šakeles iš antienos, bei česnakų skilteles. Kulšeles guldome ant jų, ir dedame į orkaitę kepti 1 valandai.
  3. Į keptuvę įpilame šiek tiek anties taukų iš skardos. Beriame mažais kubeliais pjaustytas morkas, salierą, svogūną, česnaką. Kepiname kol suminkštės. Supilame vyną, sultinį, ir troškiname kol dalis vyno išgaruos. Viską supilame ant antienos kulšelių, ir orkaitėje kepame dar 10-15 minučių.
  4. Išverdame žirnelius. Virimo laikas- 3 minutės. Keptuvėje ištirpiname sviestą, keletą minučių pakepiname smulkintus svogūnus su česnaku. Suberiame virtus žirnelius, supilame grietinėlę, ir leidžiame porą minučių pasitroškinti. Viską susmulkiname rankiniu trintuvu.
  5. Į lėkštę dedame žirnelių piurė, ant viršaus- antienos kulšeles. Užberiame keptų daržovių, papuošiame žalumynais.

Keptos antienos kulšelės

Kepta antiena gavosi lengvo, pikantiško skonio. Prie jos derinau žirnelius tam, kad patiekalas išlaikytų savo lengvumą ir neapsunkintų skrandžio. Pagrindinis šio patiekalo akcentas- prieskoniai. Niekada nepamirškime jų!

Antiena su žirnelių piurė

Patiekalas tiks tiek kasdienai, tiek šventei.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *